Nusaybinli Sanatçı Berfin Aktay, WAAR TV'ye konuk oldu

Açıklama

Nusaybinli genç sanatçı Berfin Aktay, WAAR TV'de yayımlanan 'Mehdî Mêhvane' programına konuk oldu.
'Mehdî Mêhvane - Berfîn Aktay' bölümünün çekimleri İstanbul'da yapıldı. 

 

Programda, ünlü Kürt sunucu ve programcı Mehdi Mutlu, Berfin Aktay'ı programına konuk etti.
Berfin Aktay'ın aile yaşantısında müziğe olan ilgilisine kadar birçok konunun konuşulduğu program, İstanbul'un havadan çekilen görüntüleri ile izleyicilere ayrı bir güzellik sundu.
Mehdi Mutlu'nun kendine has sunumu ve sıra dışı mekânlarda yapılan çekimlerde Berfin Aktay, sazı eşliğinde Türkçe şarkı ve türküler okudu.

 

Zaman zaman Mehdi Mutlu'nun da müziğe eşlik ettiği görülürken, Eminönü’nde deniz kenarında yapılan çekimlerde ise vatandaşların Berfin Aktay ve Mehdi Mutlu'ya büyük ilgi gösterdiği kameralara yansıdı.

 

'Mehdî Mêhvane - Berfîn Aktay' bölümü, WAAR TV'nin televizyon ve sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

 

Berfin Aktak kimdir?
Berfin Aktay,Kürt müziğinin genç seslerinden biridir.Çalışmaları sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından dinlenmektedir.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde doğmuştur.İstanbul’da yaşamaktadır.
Nusaybin Anadolu Lisesi‘nde okurken öğretmenleri ve arkadaşlarının tavsiyesiyle müziğe başlamıştır.Lise yıllarında okuduğu “Canda“ismindeki Kürtçe şarkı ile kısa sürede tanınmıştır.Liseden sonra da müziğe devam etmiştir.Günümüzde aktif olarak da müzik çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca 2017 yılında kayıt yaptırdığı İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’da Müzik Teknolojisi Ses Tasarım okuyor.