SPOR Haber Girişi : 21 Aralık 2022 10:51

Nusaybinli Taekwondocular İl Şampiyonasında 42 birincilik aldı

Nusaybinli Taekwondocular İl Şampiyonasında 42 birincilik aldı
Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Okul Sporları Taekwondo Mardin İl Şampiyonası Nusaybin'de düzenlendi.

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Okul Sporları Taekwondo Mardin İl Şampiyonası Nusaybin'de düzenlendi.

 

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ev sahipliğinde Atatürk Spor Salonunda düzenlenen Taekwondo Mardin İl Şampiyonasına 10 ilçeden 112 sporcu katıldı. Yoğun katılımın olduğu Şampiyonada Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından görevlendirilen 8 hakem de görev aldı. Uluslararası şampiyonalar standartlarında yapılan yarışmada, uluslararası elektronik sistem olan Daedo sistemi Mardin'de ilk kez kullanılmış oldu.

 

Yarışmada Nusaybinli Taekwondocular takım halinde şampiyon olurken 42 birincilik, 8 ikincilik ve 2 üçüncülük alarak tarihi bir başarıya imza attılar.

 

Turnuvada dereceye giren sporculara Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin ve Taekwondo Mardin İl Temsilcisi Muhammed İsmail Sezgin tarafından sporculara madalya ve katılım belgesi takdim edildi.

 

Nusaybin'in birçok branşta olduğu gibi Taekwondo sporunda da Mardin'in öncülerinden olduğunu belirten Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin, Nusaybin'de yapılan Taekwondo Mardin Okul Sporlarında 10 ilçeden gelen 112 sporcuyu ağırladıklarını ve turnuvanın başarılı bir şekilde sona erdiğini ifade etti. Nusaybin olarak tüm branşlarda il ve Türkiye geneli şampiyonalara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Tekin, turnuvada mücadele eden tüm Taekwondocuları tebrik etti.

 

Taekwondo Mardin İl Temsilcisi ve SZGN Taekwondo Okulları kurucusu Muhammed İsmail Sezgin ise; "Bütün spor branşlarının il şampiyonaları merkez ilçede yapılmaktaydı. Taekwondo branşımızın İl Şampiyonasını Nusaybin'de yapmanın gururunu yaşadık. Nusaybin'i Taekwondonun merkezi yapmak ve Nusaybinli çocuklarımız için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.