Öğrencilerden bisiklet farkındalığı

Açıklama
Nusaybin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ‘Yeşil Pedal Grubu’ çevre duyarlılığı ve trafikte yer alan bisikletlilerin görmezden gelinmemesine dikkat çekmek amacıyla ilçe merkezinde bisiklet turu düzenledi.
Okul Müdürü Abdussamet Tayfur, Öğretmenler Mehmet Selim Tan, Zekin Engin ve Yeşil Pedal Bisiklet Grubu öğrencileriyle birlikte okul avlusunda başlayan şehir turu, Mitanni Kültür Merkezi önünden devam edilerek Cumhuriyet Meydanında sona erdi.
Öğretmen ve öğrencilerin kask ve formalarını giydiği tur sonrası Cumhuriyet Meydanında etkinlikle ilgili basın açıklaması yapıldı.
Yeşil Pedal grubu adına açıklama yapan Kadriye Çetin, Bisiklet yolunun yapılması ulaşım için büyük bir ihtiyacı giderdiğini söyledi.
Çetin açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bisiklet kullanımının artması çevremizin trafiğine ve temizliğine önemli bir katkısı olacaktır. Bisiklet kullanımın artması için yeni bisiklet yollarının açılması önem arz etmektedir. Trafiğin artık bir problem olduğu ilçemizde yolların ve kaldırımların esnaf tarafından eşyalarla doldurulup kapatılması artık çekilecek bir durum değildir. Bu konuda hem resmi görevlileri hem de esnafı acil göreve çağırıyoruz. Kışla Mahallesi üç yol kavşağından Melaz petrol kavşağına kadar şehir içi yolunun tamamen park  alanı olmaktan çıkarılması  önerimiz olmakla birlikte bu yerleri yaşanabilir hale getirecektir. Mardin yolu üzerinde yeni yapılan bisiklet yolunun esnafın eşyaları ile şimdiden kapatılması bizleri çok üzmektedir. Bisiklet yolunun metal bariyerlerle ayrılması tehlike arz etmektedir. Plastik dubaların takılması daha uygun olacaktır. Güzel bir Nusaybin’in oluşması ve yaşanabilir bir hale gelmesi için emeği geçen ve emeği geçecek olan herkese teşekkürlerimizi arz ediyoruz."
Açıklamadan sonra Yeşil Pedal grubu okullarına geri döndü.