EĞİTİM Haber Girişi : 05 Eylül 2021 14:51

Öğretmenler, öğrencileri için sınıfları yıkıyor

Öğretmenler, öğrencileri için sınıfları yıkıyor
Okullarda yüz yüze eğitim öncesi hummalı bir şekilde temizlik ve onarım çalışması gerçekleştirildi.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeni yaklaşık iki yıldır kapalı olan okullarda yüz yüze eğitim Pazartesi günü başlıyor. Okullarda yüz yüze eğitim öncesi hummalı bir şekilde temizlik ve onarım çalışması gerçekleştirildi.

 

Okulların eğitim öğretime açılması öncesi Nusaybin'de bulunan öğretmenler kendi okullarını baştan sona yenilemek için arı gibi çalışıyor. Veli ve okul yönetimi ile birlikte hummalı bir şekilde çalışan idealist öğretmenler, kapı ve pencereleri tamir ediyor, ihtiyacı olan okulların içi boyanıyor, eski masa ve sıraların yerine yenileri konuluyor. Okulun dış cephesi de boyandıktan sonra okul ders için tamamen hazır hale geliyor. Tüm gün süren yorucu çalışmadan sonra okulların son hali öğretmenlerin yüzünü güldürüyor.

 

Okullarını adeta baştan aşağı yenileyen öğretmenler, “Geleceğimizin mimarı olan öğrencilerimiz için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Yüz yüze eğitim öncesi ellerine paspas ve fırça alıp, okulu köpüklü suyla baştan aşağıya temizleyen öğretmen ve okul yöneticileri okulları baştan aşağı temizleyerek eğitime hazır hale getirdi.

 

Öğretmenlerin okullarında yaptıkları çalışmalar büyük takdir gördü.