GÜNDEM Haber Girişi : 28 Şubat 2017 12:50

Omeryan Bölgesindeki operasyon ilişkin yeni açıklama

Omeryan Bölgesindeki operasyon ilişkin yeni açıklama
Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği Omeryan Bölgesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği Omeryan Bölgesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Mardin Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:
“Bornova 2. Jandarma Tugay Komutanlığı, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile uzun zamandır planlanan operasyonda; Mardin İli Nusaybin İlçesi Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım ve Koruköy Mahalleleri, Ömerli İlçesi Sulakdere ve Aytepe Mahalleleri,  Artuklu İlçesi Yandere ve Ahmetli Mahalleleri arasında kalan ve yoğun şekilde terörist faaliyetleri barındırıp,  ülkemizin başta Akdeniz Bölgesi olmak üzere Batı illerine aktaran sözde Ömeryan Bölgesindeki BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirip, kullandıkları sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık eden işbirlikçi şahısları yakalamak maksadıyla 11 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 18.00’dan itibaren Atmaca-3 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir operasyonu başlatılmıştır.
 
25 Şubat 2017 günü Nusaybin ilçesi Doğanlı Mahallesinde, bir evin bodrumundan diğer evlere tüneller olduğu tespit edilmiştir. Çıkan çatışmada 3 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan aramalarda, 2 adet kaleşnikof silahı, 1 adet M16 silah parçası, bol miktarda patlayıcı ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir.
 
26 Şubat 2017 günü Doğanlı Mahallesinin güney tarafında ayrıca bir sığınak tespit edilmiş olup yapılan aramda sığınak içerisinde bol miktarda örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir.

28 Şubat 2017 günü Doğanlı ve Kovanlı Mahallerini birleştiren yola tuzaklanmış olarak yaklaşık 150 kg amonyum nitrat ile güçlendirilmiş 4 adet bidon tespit edilmiş ve olay yerinde kontrollü olarak imha edilmiştir.
 
Dargeçit ilçe Jandarma Komutanlığınca yapılan arama faaliyetinde ise, Korucu Mahallesi kırsalında patlayıcı madde yapımında kullanılan bidon, kablo ve çeşitli malzemeler ele geçirilmiştir.
Operasyon halen devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”