EĞİTİM Haber Girişi : 18 Haziran 2022 14:38

ÖSYM İlk defa Nusaybin'de YKS Sınavı yaptı

ÖSYM İlk defa Nusaybin'de YKS Sınavı yaptı
ÖSYM tarafından ilk defa Nusaybin'de YKS Sınavı yapıldı. 22 sınav merkezinde 6 bin 71 aday sınavda ter dökerken aileleri de dışarıda çocuklarını heyecanlı bir şekilde bekledi.
ÖSYM İlk defa Nusaybin'de YKS Sınavı yaptı

ÖSYM tarafından ilk defa Nusaybin'de YKS Sınavı yapıldı. 22 sınav merkezinde 6 bin 71 aday sınavda ter dökerken aileleri de dışarıda çocuklarını heyecanlı bir şekilde bekledi.

 

ÖSYM görevlileri tarafından belirlenen 22 okulda 20'si engelli 3 bin 202 kız ve 2 bin 869 erkek aday olmak üzere 6 bin 71 aday sınava girdi. Sabah erken saatlerden itibaren belirlenen sınav merkezlerine gelen adaylar, okul girişlerinde yapılan kontrollerden sonra sınava alındılar. Adayların sınav salonlarına girmesi saat 10:00 itibariyle tüm sınav merkezlerin bahçeleri boşaltılarak giriş kapıları kapandı. Adaylar sınavda ter dökerken aileleri ise okul önlerinde buldukları gölgelik yerlerde çocuklarının sınavdan çıkışlarını bekledi.

 

YKS'nın ilk defa Nusaybin'de yapılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren öğrenci ve veliler, yıllardır sınav günü başka il ve ilçelere gitmenin stresinde kurduklarını söyledi.

 

Eğitimci Orhan Akay, yıllardır YKS stresinin yanında başka şehirde sınava girme, okul bulma, geç kalma gibi birçok stresi bir arada yaşadıklarını söyledi.

 

Akay, "Sınavın Nusaybin'de yapılması için yıllardır özlemini çekiyorduk. Bizim için müthiş derece önemlidir. Şuanda gençlerimiz hepsi çok mutlu, çocuğu kendi evlerinde mahallelerinde anne ve balarının yanında sınava giriyorlar. Hiç bir ulaşım, geç kalma stresi yok. Nusaybin gibi okul binalarının fazla olduğu bir ilçede sınavın yapılması tabi ki çok iyi bir karardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Sınava giren Özgür Şamiloğlu ise, "önceden arkadaşlarımız Mardin ve ilçelerinde yani şehir dışında sınava girmek zorunda kalıyorlardı. Malum herkes zamanında erişemeyebiliyordu. Bizim için sınavın Nusaybin'de yapılması çok iyi oldu. İlk defa sınava girecekler için de stres ortamından uzak bir an oldu" şeklinde konuştu.

 

Kızını sınava getiren Ömer Şen de, "İlk defa Nusaybin'de sınav yapıldı çok sevindik. Benim kızım da sınava giriyor. Yoksa daha sınav için Mardin'e, Batman'a, Şanlıurfa'ya gidiyorduk. Nusaybin'de sınava yapıldığı için çok sevindik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Vedat Cindioğlu da "Nusaybin'de ilk defa sınavın yapılacağının sevincini yaşıyoruz. Daha önce öğrencilerimiz buradan Mardin'e başka il ve ilçelere gidiyorlardı. Bu ilk defa sınav burada yapılıyor. Öğrencilerimiz stresten uzak bir sınava giriyorlar. YKS'nın Nusaybin'de yapılması için büyük çaba gösteren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Ömer Özel'e de teşekkür ediyorum." dedi.

 

Bu arada ilçede ilk defa yapılan YKS'nın sorunsuz şekilde yapılması için Nusaybin Kaymakamlığı günler öncesinden önlemler aldı. Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı'nın talimatı ile ilçede iki boyunca öğrencilerimizin olumsuz şekilde etkilenmemeleri için "okul civarlarındaki inşaatlarda çalışılmaması, civardaki bina sakinlerinin ses çıkarmaması, görevlilerin dışında okul avlularında dolaşılmaması, düğün, sünnet gibi kutlamalarda konvoy halinde korna çalarak şehir içinde gürültü yapılmaması ve tüm araçların öğrencilere yardımcı olması gibi" kararlar uygulamaya konuldu.

 

Sınavın başlaması ile birlikte İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ile birlikte sınav merkezlerinin çevresini dolaşan Kayabaşı, okul çevrelerinde bulunan ailelerin heyecanına ortak oldu. Ailelerle bir süre sohbet eden Kayabaşı, çocuklarına da başarılar diledi.

 

Nusaybin Meslek Yüksekokulunda kurulan ÖSYM İlçe Koordinasyon Merkezini de ziyaret ederek sınavın genel durumu hakkından Doç. Dr. Ahmet Gemi'den bilgi alan Kaymakam Kayabaşı, ilçe ilk defa yapılan YKS'de hiçbir aksaklığın yaşanmadığını açıkladı.

 

Kayabaşı, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı da Nusaybinlilere teşekkür etti.

Etiketler : nusaybin yks yks