MARDİN Haber Girişi : 04 Haziran 2014 11:36

Prof Görmez, Kasımiye'de Sabah Namazı Kıldırdı

Prof Görmez, Kasımiye'de Sabah Namazı Kıldırdı
Mardin'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kasımiye Medresesi'nde sabah namazını İmam olarak kıldırdı.
Mardin'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kasımiye Medresesi'nde sabah namazını İmam olarak kıldırdı.

29. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için Mardin’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kasımiye Medresesi’nde sabah namazını İmam olarak kıldırdı.

Kasımiye’de kılınan Sabah namazına Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında görevli daire başkanları, genel müdürler, 81 il müftüsü, Artukulu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ahmet Ağırakçe, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Sabah namazından sonra vatandaşlarla sohbet eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, her şehrin kendine has bir tarzı ve ruhu olduğunu vurguladı.

Görmez, “Ülkemizin bu kadim şehri, farklı İslami mezhep ve algıların, dini referans alma bakımından farklı görüşlerde olan zümrelerin yaşadığı ve farklı dil ve lehçelerin konuşulduğu bir barış beldesidir. Yüzyıllardır Mardin’de insanlar barış içerisinde bu farklılıklarıyla birlikte güven içerisinde yaşamışlardır. Esenliğin hâkim olduğu Mardin’in ve diğer şehirlerimizin yeniden hayat bulması için hakka, hukuka ve adalete dayalı faziletli ve ahlaki kaygıları önceleyen toplumsal bir yapı insanları yine barış ve güven içerisinde yaşatacaktır.” dedi.

Namaz sonrasında Diyanet işleri Başkanı ve il müftülerine Kasımiye Medresesi tarihi ve mimari yapısı hakkında Mimar Şehmus Dinçel kısa bir tanıtım konuşması yaptı. Kasımiye hakkında duydukları şeylerden çok etkilenen misafirler Mardin’i daha uzun bir süre gezmek için tekrar geleceklerini söylediler.

Daha sonra Zinciriye Medresesi, Ulu Cami’yi gezen Başkan Görmez ve il müftüleri, eski PTT Binası olan şimdi ise Yeni Turizm Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli olarak kullanılan mekânda sabah kahvaltısı yaptılar.

Kahvaltı sonrası Dara Antik kenti ve Deyrulzaferan Manastırını ziyaret ettikten sonra çalışmalarını sürdürdükleri Erdoba Elegance otele geri döndüler. 
 
/Maredinlife