GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ocak 2019 12:41

Psikolog Dağar, Ergen Oyun bağımlılığı konusundan NTV'ye röportaj verdi

Psikolog Dağar, Ergen Oyun bağımlılığı konusundan NTV'ye röportaj verdi
Psikolog Dağar, Ergen Oyun bağımlılığı konusundan NTV'ye röportaj verdi.
Psikolog Dağar, Ergen Oyun bağımlılığı konusundan NTV'ye röportaj verdi
Nusaybinli Psikolog Gamze Dağar, Ergenlerde oyun bağımlılığı, içe kapanıklık ve intihar düşünceleri konusunda NTV'ye röportaj verdi.
'Mavi Balina' adlı oyun kullandığı iddiasıyla Türkiye'de 140'tan fazla gencin veya çocuğun intiharına sebep olduğu belirtilen oyun üzerine NTV Ana Haber bülteninde bir haber yayımladı. 
Haberde bilgisayar oyunları ve zararları ele alınırken, Nusaybinli Psikolog Gamze Dağar da 'Ergenlerde oyun bağımlılığı ve içe kapanıklık' konusunda röportaj verdi.
Dağar röportajında bilgisayar oyunları konusunda ailelere ciddi uyarılarda bulundu.
Psikolog Dağar'ın açıklamaları şöyle:
"İçe kapanık olmaya başlıyorlar, tek başlarına yalnız olarak çok sık vakit geçiriyorlar, yemek yemekten, temel ihtiyaçlardan uzaklaşmaya başlıyorlar.
Çocukların sokak oyunların mahrum olmaları, akranlarıyla vakit geçirememeleri, ortak bir duygusal paylaşımda bulunamamaları onları bu tür oyunlara çok sık itmektedir.
Ergenlik döneminde hormonlar çok ciddi çalıştığı için bir agresyon dönemi oluyor. Aşk ilişkileri, akran ilişkileri, bir takım zorbalığa maruz kalma, ciddi bir kişilik benlik zedelenmesi yaşıyorlar bu ergenler. Dolayısıyla bunun bilinmesinden kaçmaya çalışıyorlar.
Bu tür oyunlarda da buna çok ciddi bir tehditkâr uyarılar ve aşamalar gelişiyor. Dolayısıyla çocuk bundan korktuğu,  kendine de güveni kırıldığı için mecburen itaat etmek durumunda kalıyor. Ailelerin mutlaka çocuklarını gözlemliyor olmaları gerekmektedir. Engellenmek zaten bir ergenin hayatı için istemeyeceği bir durumdur."