SPOR Haber Girişi : 23 Nisan 2022 20:15

Raftingin yeni merkezi Nusaybin olacak

Raftingin yeni merkezi Nusaybin olacak
Nusaybin ik defa düzenlenen Türkiye Okul Sporları 3. Bölge Rafting Müsabakaları başladı. Şampiyona startını veren Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ile Kaymakam Ercan Kayabaşı sporcularla birlikte rafting botunda yarışmalara katıldı.
Raftingin yeni merkezi Nusaybin olacak

Nusaybin ilk defa düzenlenen Türkiye Okul Sporları 3. Bölge Rafting Müsabakaları başladı. Şampiyona startını veren Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı sporcularla birlikte rafting botunda yarışmalara katıldı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Rafting Federasyonu işbirliğinde Nusaybin Çağ Çağ DSİ Barajı'nda düzenlenen yarışmada, erkekler, kızlar ve karma olmak üzere 3 kategoride 18 takım yarıştı.

 

Yarışma öncesi düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğrenciler halkoyunlar gösterisi yaptı.

Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı etkinliğin gerçekleştirilmesinde desteği bulunanlara teşekkür etti.

 

Nusaybin’de rafting fikrini ortaya attıklarında hiç kimsenin inanmadığını, bugün ise yarışma yapacak duruma geldiklerini belirten Kayabaşı, “Bu süreçte bize çok karşı çıkanlar oldu. Nusaybin'de rafting olur mu diye. Maksatlı bir şekilde kötü bir niyetle önümüze engel koymak isteyenler oldu ama alan o kadar kalabalık ki ne kadar doğru bir karar verildiğini bir kez daha görmüş olduk" dedi.

 

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ise Nusaybin'de raftingi geliştirerek sportif amaçlı turizmi hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Federasyon olarak her zaman gençlerin yanında olacaklarını kaydeden Yardımcı, “Doğu ve Güneydoğu illerimizde kahraman güvenlik güçlerimizin yaptığı başarılı operasyonlar neticesinde boşalan sahayı rafting sporuyla doldurmak adına buradayız. Buralardaki çocuklarımıza dokunurken rafting botunun içini sevgiyle doldurduk. Biz gençlerimizle beraber olursak sahadaki kuzularımızı dağdaki çakallara kaptırmamak adına inadına mücadeleye devam edeceğiz. Buraya inanılmaz bir şekilde turizm akımı var. Buraları dünya organizasyonu yapılacak bir şekilde hazırlayacağız. Kardeşliğin, dostluğun merkezi Nusaybin'den dünyaya selam vereceğiz" şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Van eski Milletvekili Gülşen Orhan da yaptığı konuşmasında, Türkiye tüm alanlarda olduğu gibi Sporda da bir devrim yaşandığını söyledi.

 

Orhan, “Bu devrimin bir ayağı da bugün Nusaybin’de de ilkini yaşayacağımız bir rafting müsabakası gerçekleşiyor. Son dönemde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde çok önemli destinasyonları oluşturuluyor. Nusaybin’de Mardin’imizde çok önemli bir etkinliğe imza atıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 4 mevsim 7 iklimin yaşandığı eşsiz coğrafyalardan biri olduğunu, ülkenin bu özelliğinin beraberinde doğa sporlarının her çeşidinin gerçekleştirilmesine imkan sağladığını söyledi.

 

Ülkede rafting sporunun yaygınlaştırılması için ciddi çalışmalar yürütüldüğünü belirten Demirtaş, Nusaybin'de gerçekleştirilen rafting yarışmasını çok önemsediğini kaydetti.

 

Kentte güzellik, huzur ve emniyeti artıracak çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Demirtaş, “Kentimizde rafting sporunun gelişip yaygınlaşması için valilik ve büyükşehir belediyesi olarak her türlü desteği sağlayacağız. Sağlayacağımız desteklerle raftingde hem ülkemizde hem de dünyada isimlerini liste başında yazdıracak başarılı sporcularımız çıkacaktır. Hamdolsun bugün Mardin ve Nusaybin terör ve benzeri illegal hususlarla anılmıyor, rafting müsabakalarıyla anılıyor. Mardinli gençlerimiz, çocuklarımız ve kadınlarımız da bunu istiyor" şeklinde konuştu.

 

Konuşmalardan sonra rafting müsabakalarının startı verildi. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik rafting botlarına binerek turnuvanın açılışını gerçekleştirdiler. Protokolün yer aldığı botlar kıyasıya yarıştı.

 

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin, DSİ 102. Şube Müdürü Alaattin Akgül, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, MHP İlçe Başkanı Bedrettin Aslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

 

Yarışmalar Pazar Günü saat 17:00'de sona erecek.