EĞİTİM Haber Girişi : 31 Temmuz 2019 14:02

Rektör Ağırtakçe, Belediyenin tahsis edeceği binada incelemelerde bulundu

Rektör Ağırtakçe, Belediyenin tahsis edeceği binada incelemelerde bulundu
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Nusaybin Belediyesinin Üniversite için tahsis etmeyi düşündüğü binada incelemelerde bulundu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Nusaybin Belediyesinin Üniversite için tahsis etmeyi düşündüğü binada incelemelerde bulundu.

 

Nusaybin Belediye Başkanı Av. Semire Nergiz'in davetlisi olarak ilçeye gelen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile beraberindeki Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinem Mungan Baraj Caddesindeki binada incelemelerde bulundu.

 

Başkan Nergiz, Başkan Yardımcısı Yılmaz Gündüz ve Fen İşleri Müdürü Ramazan Akay'ın bina ve çevresi hakkında verdiği bilgilerden sonra Rektör Ağırakça, Mezbaha civarında Belediyeye ait arazilerde de incelemelerde bulundu.

 

Nusaybinlilerin çok hevesli olduğunu ve en yakın zamanda Nusaybin Meslek Yüksekokulunun ilçeye geri getirilmesi için kendilerinin de bir çaba içerisine olduğunu kaydeden Ağırakça, ilçede belediyeye ait iki alan, hayırseverlere ait üç alan olmak üzere şuanda 5 alan üzerinde yoğunlaştıklarını, Nusaybin için en iyi sonucu almak için çalıştıklarını söyledi.

 

Ağırakça, kendilerini ilçeye davet eden, bina ve arazi için de her türlü desteği vereceği sözü veren Başkan Nergiz'e teşekkür etti.

 

Nusaybin Meslek Yüksekokulunun ilçeye geri getirilmesi için yaklaşık bir ay önce YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuru yaptıklarını hatırlatan Başkan Nergiz ise, görev geldiklerinde Nusaybin'de genci, yaşlısı kadını ve çocuğu herkes için belediyecilik yapacaklarını dile getirdiklerini söyledi.

 

Dünyanın ilk üniversitesinin olduğu Nusaybin'de üniversitenin olmamasını kabul etmediklerini kaydeden Nergiz, "Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi için var gücümüzle çalışıyoruz. Belediye olarak Nusaybinli çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimiyle de ilgilenmek, gençlerimizin iyi bir eğitim almalarını sağlamak için kendimizi mecburi görüyoruz. Daha 327 yılında Mor Yakup gibi bir üniversitenin olduğu bir kültürden geliyoruz. Nusaybin Meslek Yüksekokulunun tekrar ilçeye gelmesi için her türlü desteğe hazırız. Rektör hocamıza durumu ilettik, kendilerini tüm ekibiyle sağ olsun bizleri kırmadı, gelip incelemelerde bulundular. Nusaybin'e Meslek Yüksekokulunun getirilmesi için çok istekli olduğumuzu dile getirdik. En yakın zamanda olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum. Rektör hocamıza ve ekibine de teşekkür ediyorum" dedi.

 

Rektör Ağırakça ve beraberindekiler yaptıkları incelemelerden sonra ilçeden ayrıldı.