VEFAT Haber Girişi : 26 Ocak 2019 18:37

Şeyh Hamdin Hamidi, Hak'ka Yürüdü!

Şeyh Hamdin Hamidi, Hak'ka Yürüdü!

    Yüzlerce ilim ve irfan ehli insan yetiştiren, Diyarbakır, Batman ve Mardin bölgesinde yüzlerce kan davasının barışla sonlanmasında aktif rol alan Seyyid Şeyh Hamdin Hamidi, tedavi gördüğü Mardin Devlet Hastanesi'nde akşam saatlerinde vefat etti.
    
    İlim-İrfan ve Maneviyat dünyasının Nakşibendiyye-i Hâlidiyye'nin yaşayan temsilcilerinden, Mardin Savur’a bağlı Ahmedi Köyü meşayih ve ulemasından Es-Seyyid Şeyh Hamdin Hamidi, böbrek yetmezliği şikayeti nedeniyle iki haftadan beri tedavisinin devam ettiği Mardin Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde akşam saatlerinde Hakk'ın rahmetine kavuştu.
    
    Yaşamını ilme adamış, yüzlerce ilim ve irfan ehli insan yetiştiren, Diyarbakır Batman ve Mardin bölgesinde yüzlerce kan davasında aktif rol alarak taraflar arasında sulhu tavsiye ederek, bu yönde gayrette bulunmuş olan Şeyh Hamdin Hamidi, Mardin eski Kültür Müdürü Muhlis Hamidi, Mehmet Seyfeddin Hamidi, Abdusselam Hamidi ve Selman Hamidi’nin babaları idi.
    
    Mardin’de Hakk'ın rahmetine kavuşan Şeyh Hamdin Hamidi vefat haberini alan sevenleri Mardin Devlet Hastanesi'ne geçerek, merhumun yakınlarına başsağlığı dileklerini ilettiler.
    
    Merhum Hamidi'nin yakınları, Cenazenin Cumartesi günü saat 11:00 de Mardin Devlet Hastanesinden alınarak Ahmediye köyüne götürüleceği, Öğle namazına müteakip Ahmedi köyünde defnedileceğini kaydederek, Taziye yerinin ise Artuklu Yalımköy Saruhan Cami taziye evinde kabul edileceği öğrenildi.