KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 11 Mayıs 2012 16:36

Simurg Dergisinin 2'inci sayısı yayınlandı

Simurg Dergisinin 2'inci sayısı yayınlandı
Nusaybin Atatürk Lisesinin ulusal dergi ayarındaki Simurg dergisinin 2. sayısı yayınlandı.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Nusaybin Atatürk Lisesinin ulusal dergi ayarındaki Simurg dergisinin 2. sayısı yayınlandı.
   Geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlayan ve yılda bir çıkan dergi, Mayıs ayında okuyucularıyla buluştu. Öğrenci ve öğretmenlerin kendi imkanlarıyla hazırladıklar derginin ikinci sayısında, Kardeş Türküler ve Tomris İncer'in röportajı yanı sıra Çağ Çağ vadisi, Mor Evgin Manastırı, Eskihisar, Nusaybin Spor ve Nusaybin Demirspor'un tanıtımı yapılmış.
     'İnsanın özüne yolculuk' sloganıyla yayınlanan Edebiyat, Kültür ve Sanat Dergisi ilçedeki gazeteciler tarafından da büyük beğeni gördü. Dergiyi inceleyen gazeteciler, Simurg dergisinin okul dergileriyle kıyaslanmasının yanlış olduğunu, derginin kıt imkanlarıyla Türkiye'de yayınlanan birçok ulusal dergi ayarında olduğunu söyledi.

- Matematik Olimpiyatı ve Simurg, Nusaybin'in eğitimdeki yüzü olabilir
Simurg dergisi gibi ilçede görev yapan öğretmenlerin çabalarıyla başlayan ve şuanda il düzeyine çıkan Matematik olimpiyatları ilçenin eğitimdeki yüzü olmaya aday olabilir. Sürekli olumsuzluklardan yakınan Nusaybin'in ileri gelenleri her iki organizasyona hak edilen desteği vermiyor. Öğretmeler, Simurg Dergisinin ikinci sayısını çıkarmak büyük çaba gösterdi. Matematik Olimpiyatı da sponsorluk anlamında hala istenilen düzeye gelmediği belirtiliyor.