MARDİN Haber Girişi : 15 Mayıs 2012 07:38

Sırbistan Büyük Elçisi Valiliği ziyaret etti

Sırbistan Büyük Elçisi Valiliği ziyaret etti
Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Mardine gelen Sırbistan Büyükelçisi Dusan Spasojevik Vali Turhan Ayvaza nezaket ziyaretinde bulundu.
Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin’e gelen Sırbistan Büyükelçisi Dusan Spasojevik Vali Turhan Ayvaz’a nezaket ziyaretinde bulundu.
    Valilik duvarlarında asılı Mardin harita ve Mardin genel görüntüleri tablolara beraber bakan Vali Ayvaz ve Büyükelçi Spasojevik daha sonra makama geçtiler.   
    Makamda Büyükelçi Spasojevik ile bir süre bilgi alışverişinde bulunan Vali Turhan Ayvaz Büyükelçi Spasojevik ‘e Ünlü Sanatçı İsmet Yedikardeş’in tablosu ve Özel kaplamalı fincan seti hediye etti. Büyükelçi Dusan Spasojevik ise Vali Turhan Ayvaz’a Sokulu Mehmet Paşa’nın Sırpça yazdığı ve Mimar Sinan ile arasındaki dostluğu, Türkiye ve Sırbistan’da birlikte yaptıkları eserleri anlatan bir kitap hediye etti.    
    Sırbistan Büyükelçisi Dusan Spasojevik Mardin’in mimari ve kültürel yapısına hayran kaldığını belirterek, insanlara buraya gelmelerini tavsiye edeceğini söyledi.  
    Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali Ayvaz ise, konuk büyükelçi ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye Sırbistan ve Mardin ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına büyük önem taşıdığını belirtti. Mardin iletişim