TÜRKİYE Haber Girişi : 03 Ekim 2012 15:03

Suriye Topu, Akçakale'de Can Aldı

Suriye Topu, Akçakale'de Can Aldı
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye sınırından top mermisi düştü, 5 kişi hayatını kaybetti. Aralarında polislerin de bulunduğu 13 kişi ise yaralandı.
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye sınırından top mermisi düştü, 5 kişi hayatını kaybetti. Aralarında polislerin de bulunduğu 13 kişi ise yaralandı.

Saat 15.30'da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bahçesine bir havan mermisi düştü. Patlama sesi zaten diken üstünde olan ilçede tedirginliği artırırken saat 16.25'te de ilçenin en merkezi yeri olan Kazım Karabekir Mahallesi'ne top mermisi düştü. İstasyon Caddesi'ne düşen merminin infilak etmesiyle ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi ancak daha sonra ölü sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin; bir anne ile 4 çocuğu olduğu, olayda 2'si polis, 13 kişinin de yaralandığı belirtildi.

VATANDAŞLAR, SINIRA YAKLAŞMAMALARI İÇİN UYARILIYOR

Olay nedeniyle ilçede büyük panik yaşanırken Şanlıurfa'dan çok sayıda sağlık ekibi ve güvenlik görevlisi Akçakale'ye sevk edildi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, birkaç top mermisinin TMO Lojmanları'nın bulunduğu alana düştüğünü doğruladı. Bu arada Kaymakam Eyüp Fırat da olay yerinde incelemelerde bulundu. İlçe merkezinde yapılan anonslarda vatandaşlar, mecbur olmadıkça sınıra yakın yerlere yaklaşmamaları konusunda uyarıldı.

Düzenli ordu birliklerince Özgür Suriye Ordusu'na bağlı güçlerin stratejik noktaları büyük ölçüde ele geçirdiği Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesine yer yer top atışları yapılıyor.

Akçakale'ye 28 Eylül'de Hürriyet Mahallesi'ndeki iki evin arasına düşen havan mermisi, 3 kişinin hafif yaralanmasına, 20 işyeri ve evin hasar görmesine neden olmuştu.

OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telebyad ilçesinde muhalifler ile ordu birlikleri arasında 2 haftadır süren çatışmalar, sınıra sıfır noktadaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor. Akçakale'de güvenlik amacıyla ilçedeki okullarda eğitime ara verildi. Sınırı aşan şarapnel parçaları ve oluşan risk nedeniyle ilçedeki tüm okullar 1 ve 2 Ekim tarihlerinde tatil edilmişti. /Haberler.com