TÜRKİYE Haber Girişi : 13 Nisan 2021 13:32

TISİAD – Türkiye Ticaret Merkezi Erbil'de açıldı

TISİAD – Türkiye Ticaret Merkezi Erbil'de açıldı
Ortadoğu'ya açılmak istenen yatırımcının yeni üssü TISİAD – Türkiye Ticaret Merkezi Erbil'de açıldı

Türkiye ve Irak’taki ticaret hacminin arttırılamasın büyük katkı sağlayacak çalışmalar yapan TISİAD, Erbil’de 32 bin metrekare alan üzerine Türkiye Ticaret Merkezi kurarak, Orta Doğu’ya açılmak isteyen yatırımcı için yeni bir üssü hizmete sundu.

 

Türkiye’nin 2023 ticaret hedefleri doğrultusunda Irak ve Türkiye’nin ticaret hacmini arttıracak ekonomi ve yatırım zirveleri düzenleyen Türkiye – Irak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİSİAD), Irak’ın en önemli şehirlerinden birisi olan Erbil’de TISİAD – Türkiye Ticaret Merkezi’ni (TTTM) açtı. 32 bin metrekare alan üzerinde hizmet verecek merkez; 5 bin metrekare depo alanı, 2 bin 240 metrekare ofis alanı, 25 bin metrekare açık alanı, 300 kişilik etkinlik alanı ile 300 firmaya aynı anda hizmet verebilecek. Erbil’in merkezinde yer alan konumu ve tasarımı ile de dikkatleri üstüne çekecek TTTM, havalimanına 20 dakika mesafede yer alıyor. Erbil’in konumu sayesinde de Irak’ın diğer şehirlerine çok kolay ulaşım imkânı sağlıyor.

 

- HUKUKİ, MALİ DANIŞMANLIK İMKANLARI 
İki ülke arasındaki etkileşimin artmasına vesile olacak TTTM, konumunun yanında Irak’ta yatırım yapmak isteyen ya da yurt dışına açılmak isteyen Türk yatırımcılara da büyük bir güven verecek. Merkez sahip olduğu 2 bin 240 metrekare ofis alanı sayesinde hukuki danışmanlık, mali danışmanlık hizmetleri vererek; maddi yetersizlik, güvenlik sorunları, bürokrasi gibi etkenler yüzünden Irak’a açılamayan yatırımcılara yeni imkanlar sağlayacak. Türk yatırımcı bu olanaklarla hem yurtdışına açılabilecek hem de Türk mallarının tanıtılmasında büyük rol oynayacak.  Sahip olduğu depolama alanı, showroomlar, mağaza ve ofislerle; depolama bazlı satış, sipariş bazlı satış ve proje bazlı satış yöntemlerine elverişli durumda.

 

- “FİRMALARIMIZI DAVET EDİYORUZ”
Yılın her günü yatırımcılara destek verilecek merkezde her katılımcıya özel bir sergi alanı da bulunacak. Gerektiğinde gümrükleme hizmeti de alabilecek yatırımcılara, TTTM binamızda, talep edilmesi halinde Türkiye’den tüm Ticaret ve Sanayi Odalarımıza, Ticaret Borsalarımıza, İhracatçı Birliklerimize ve iş ile ilgili tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına toplantı ve etkinliklerini yapma imkânı verilecek.  Her katılımcı aynı zamanda TISİAD’ın üyesi olmuş olacak. Tüm bu özellikleri ve daha fazlasıyla yeni bir iş hayatının kapılarını aralayan TTTM hakkında konuşan TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, “Temel amacımız, bir taraftan ihracatı artırırken, bir taraftan da markalaşma, katma değer, yerli üretim, tasarım, inovasyon ve küresel değer zincirleriyle entegrasyonu geliştirmektir. Kurduğumuz merkez, firmalarımıza yurtdışında; fizikken var olma, yurtdışında depolama, lojistik, tanıtım ve pazarlama bakımından çok önemli ve değerli imkânlar sunacak. Merkezimiz bir nevi, Türkiye’nin yurtdışındaki tanıtım ve lojistik üssü olarak faaliyet gösterebilme kapasitesine sahip olacak. İhracatçı firmalarımızı büyük bir fırsat olan Irak, Erbil’deki TISİAD Türkiye Ticaret Merkezi’mizde yerlerini almaya ve sunulan imkanlardan faydalanmaya davet ediyoruz” dedi.