MARDİN Haber Girişi : 13 Ağustos 2017 09:33

TÜGVA, Mesut Çetin'e Emanet

TÜGVA, Mesut Çetin'e Emanet
Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Mardin İl Temsilciliği 1'inci olağan kongresi yapıldı. Kongrede TÜGVA Mardin İl Başkanı olarak Mesut Çetin seçildi.
Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Mardin İl Temsilciliği 1'inci olağan kongresi yapıldı. Kongrede TÜGVA Mardin İl Başkanı olarak Mesut Çetin seçildi.
DİKA Toplantı Salonunda  gerçekleştirilen kongre, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Faruk Duruş ve Teşkilat bölge koordinatörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 
Kongrede bir konuşma yapan TÜGVA Mardin İl Temsilcisi Mesut Çetin, "Artık yepyeni bir çağda yaşıyoruz. Bilgiye ulaşmak herkes için çok kolay. Önemli olan, bu bilgiye yeni bir bakış açıları kazandırarak kullanabilmektir. İşte bu maksatla yeni nesil vakıfçılık sloganıyla Türkiye gençlik vakfı, gençlerimizin hayatında geniş kapsamlı ufuklar açmaktadır. Çünkü biliyoruz ki donanımlı, lider girişimci gençler, içinde bulundukları toplumu ve hatta tüm dünyayı dönüştürüp güçlendireceklerdir. Kendini tanımlamayan, tanımlanmaya mahkûmdur. Bu nedenle Müslüman bir gencin her ortamda kendi gücünü, kendi iradesini ortaya koyma potansiyeline sahip olması gerekmektedir. Bizler sürdürülebilir hedeflerle beraber, gençlerin toplumdaki rolünü güçlendirmek için çalışıyoruz ve bu yolda çalışmaya da devam edeceğiz. Mevlana Hazretleri buyuruyor ki, ‘Daima hizmet ve gayret içinde ol! Çünkü hayatın gerçek lezzeti, hiç bezginliği olmayan bir yorgunluktadır‘. Bizim de daha yapacak çok işimiz var. Medyada, akademide, bürokraside, siyasette, sanatta, iş dünyasında gençlerin etkinliğini artırmak durumundayız. Çünkü Gençlerin geri plana itildiği bir toplumun kalkınması da mümkün değildir."dedi.

-GENÇLERE DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMA VURGUSU
Gençler olarak, kendi değerlerinin farkına varma, kapasitelerini üst düzeye çıkarmaları gerektiği vurgusunu yapan Çetin konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Gençler, kendilerine imkân ve fırsat sunulduğunda dünyayı dönüştürme gücüne sahiptirler. Bu enerjinin olduğu yerde ekonomi, sosyal kalkınma, merhamet, barış, adalet, demokrasi ve özgürlük tüm unsurlarıyla güçlü olacaktır. Küreselleşen dünyada gençlerin sosyal hayata etkin katılımını sağlayarak, aile bağlarını da koruyacak şekilde paylaşımcı ve yardım sever bir şekilde yetiştirmeliyiz. Toplumsal adaleti sağlamak için öncelikle öz değerlerimizi bilmemiz gerekiyor. Geçmişini, tarihini, değerlerini ötekileştiren, görmezden gelen ve reddeden bir zihniyetin kalkınması ve ilerlemesi mümkün değildir. Değişimler, öncelikle zihinlerde başlar. Peşinden araştırmalar, tartışmalar, fikir alışverişleri, akademik çalışmalar ve uygulamalar gelir."dedi.
Türkiye gençlik vakfı olarak, Mardin de ulaşılmayan okul ve öğrenci kalmayacağı sözünü veren Çetin, "Tüm teşkilatımızla gençlerimizin manen İslami bir şuur kazanmaları çabasında olacağız. Vakfımızın programı çerçevesinde önümüzdeki dönemde birçok program ve etkinlik gerçekleştireceğiz. Son olarak Çaba bizden, Tevfik Allah’tandır. Hepinize teşekkür ederim."diyerek konuşmasını bitirdi.
Çetin, kongrede ayrıca önceki dönem başkanına yaptığı hizmetlerden dolayı bir plaket verdi.