GÜNDEM Haber Girişi : 01 Haziran 2022 16:11

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Nusaybin'de çeşitli etkinlik düzenlendi

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Nusaybin'de çeşitli etkinlik düzenlendi
Türkiye’de kabul edilen "1 – 7 Haziran Türkiye Çevre Haftası" kapsamında Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinler düzenlendi.

Türkiye’de kabul edilen "1 – 7 Haziran Türkiye Çevre Haftası" kapsamında Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinler düzenlendi.

 

Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç, AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Şimşek, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Beşir Aydın, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşması Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı tarafından yapıldı.

 

Sıfır Atık ve Geri dönüşümün önemine değinen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, “iyi yaşanabilir bir çevreyi teslim etmek bizim bu günümüzün sorunsallığı, problemi çözmemiz gereken bir hadise olsa da aslında gelecek nesillere bırakabileceğimiz olumlu veya sonuçlarına göre olumsuz bir mirasa dönüşebilir” dedi.

Sıfır Atık, geri dönüşüm ve çöplerin azaltılması konusunda hepimizin üzerine önemli görevler düştüğünü vurgulayan Kayabaşı konuşmasını şöyle sürdürdü,
“Bizler hepimiz bireyler olarak sorumluluk bilincinde olmamız gerekiyor. Yaşadığımız coğrafyayı, yaşadığımız çevreyi öyle düzgün kullanmalıyız ki bizden sonra gelecek nesillere daha yaşanılabilir daha güzel bir çevreyi miras bırakmamız gerekiyor. Bu kapsamda özellikle Türkiye'de son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi kıymetli hanımefendi Emine Erdoğan öncülüğüne başlatılan Sıfır Atık Projesi, çevre bilincinin geliştirilmesi çevrenin korunması ve özellikle çocuk ve genç kuşağımıza bu bilincin sistematik olarak öğretmemiz gerekiyor. “Kullandığımız her şey çöp değildir” ifadesi gerçekten çok güzel söz. Bizim kültürümüz de israf kültürünü tamamen dışlayan bir kültürdür. 

 

Çocuklarımıza, gençlerimize çevre bilincini aşılamanın önemini vurgulamak istiyorum. Şuanda belediyede bizim en önemli konulardan biri de kent temizliği, çevre temizliğidir. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum, çöp toplamakla bitmez.  Çöp onu yere atmamakla, doğayı kirletmemekle biter. Bu bilinci bizler ancak kendimiz yaşayarak, çocuklarımıza öğreterek geliştirebiliriz. O yüzden çevre bilincinin geliştirilmesi kapsamında özellikle Sıfır Atık konusunda üstün gayret gösteren ilgili belediye müdürümüze ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmadan sonra “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm” sinevizyon gösterimi yapıldı. Nusaybin Anadolu Lisesi öğrencilerinin Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm temalı tiyatro gösterisinden müzik dinletisi düzenlendi.

 

Çocuk Merkezi öğrencilerinin Geri Dönüşüm Sefer Atık defilesinden sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can ve İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şeyhmus Biltekin ile yıl boyunca yapılan etkinliklerde başarı gösteren okul yöneticilerine ve öğrencilere Teşekkür Belgesi ile çeşitli hediyeler verildi.
Etkinlik, Mitanni Kültür Merkezi Bahçesinde yapılan Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Sergisi ile sona erdi.