EĞİTİM Haber Girişi : 10 Ocak 2021 09:55

Türkiye ikincisi Nusaybinli öğrenciye ödül

Türkiye ikincisi Nusaybinli öğrenciye ödül
Türkiye İkincisi olan Nusaybin Zeynelabidin Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Esra Özay'a, İl Milli Eğitim Müdürümü Şehmus Sümer tarafından ödül verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezi Genel Müdürlüğü tarafından ülke geneli düzenlenen 'Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması'nda Türkiye İkincisi olan Nusaybin Zeynelabidin Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Esra Özay'a, İl Milli Eğitim Müdürümü Şehmus Sümer tarafından ödül verildi.

 

Türkiye Şampiyonu Esra Özay'a Okul Müdürü Mehmet Cemal Ay, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Zariç ve babası Hamza Özay da eşlik etti.

 

İl Milli Eğitim Müdürümü Sümer, bu önemli başarıya kayıtsız kalmayarak başarılı öğrenci Esra'yı, Okul Müdürü Mehmet Cemal Ay'ı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Zariç'i ve öğrencinin babası Hamza Özay'ı davet ederek emeklerinden dolayı kutladı.

 

Kendilerine kitap, teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.
Esra'ya başarılarının devam etmesi temennisinde bulunan İl Müdürü Sümer, daha çok çalışması ve kendini geliştirmesi amacıyla kendisine ayrıca Tablet de hediye etti.

 

Esra'nın başarısının Mardin'in gururu olduğunu söyleyen ve fark edilerek ilgilenildiğinde her öğrencinin hem akademik anlamda hem sosyal alanda başarılı olacağını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer, öğrencilerin başarılarında imzası bulunan bütün öğretmenlere teşekkür etti.

 

Esra Özay, okul müdürü, öğretmeni ve baba başarılarının fark edilip ödüllendirilmesinden ve gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirterek İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer'e ve Şube Müdürümüz Murat Bağış'a teşekkür ettiler.