KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 05 Kasım 2021 20:53

UMSEF Birinci Olağan Kongresini yaptı

UMSEF Birinci Olağan Kongresini yaptı
Uluslararası Müzisyenler, Sanatçılar ve Eğitimciler Federasyonu 1. Olağan Genel kurulunu gerçekleştirdi.
Uluslararası Müzisyenler, Sanatçılar ve Eğitimciler Federasyonu 1. Olağan Genel kurulunu gerçekleştirdi.
 
Genel Merkezi Mardin'de olan, Müzisyen, Sanatçı ve bu alanlardaki eğitimci kitlesine hitap eden Uluslararası Müzisyenler Sanatçılar ve Eğitimciler Federasyonu (UMSEF), 1. Olağan Genel Kurulunu Yönetim Kurulu ve Federasyona kayıtlı üyelerin katılımıyla gerçekleştirdi.
 
 
Yönetim Kurulu Başkanı Rabia Birtane, müzik ve sanat alanlarında faaliyet gösteren meslek çalışanlarına şu mesajı verdi:
 
"Son iki seneden bu yana Covid 19 sebebiyle bir kez daha anlaşılmıştır ki, müzik ve sanat sektörü desteksiz, kanun ve yasalarda mesleki açıdan yeri olmayan, en ufak sarsıntıda zarar gören, işsiz kalan, parasız-pulsuz ve aç kalan  bir sektördür. Bu sebeple bir kez daha anladık ki bu sektörü kucaklayan STK'lar, bu mağduriyetin üstesinden gelebilecek faaliyetlerde bulunursa, müzisyen-sanatçı hak ettiği değer ve önemde değerlendirilecektir. Bunun için, müzik ve sanat camiası kendine ve mesleğine değer vermeli, kendisini mesleki olarak temsil eden ve bu eksendeki faaliyetlerini destekleyen - savunan STK ile birlikte hareket etmeli, kayıtlı hale gelmeli, birlik olmalı, haklarının peşinden koşup yarışı elbirliğiyle kazanmalıdır. Her kazanım, geleceğe kazılmış sağlam bir teminat olacaktır."
 
Mesajın ardından katılımcıların öneri ve istekleri, Federasyonun amaç ve hedeflerine ilişkin istişarelerde bulunuldu.
 
Federasyonun organ seçimleri  yapıldıktan sonra Kurul toplantısı sona erdi.