KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 26 Kasım 2021 14:33

UMSEF’in sosyal uyum eğitim projesi start verdi

UMSEF’in sosyal uyum eğitim projesi start verdi
Uluslararası Müzisyenler Sanatçılar ve Eğitim Federasyonu (UMSEF) tarafından hazırlanan eğitim projesi Nusaybin’de start verdi.

Uluslararası Müzisyenler Sanatçılar ve Eğitim Federasyonu (UMSEF) tarafından hazırlanan eğitim projesi Nusaybin’de start verdi.

 

Federasyon ve ona bağlı olan STK'lar, Türkiye Kalkınma Vakfı’nın (TKV) Mardin’de Yerel İnisiyatiflerin Desteklenmesi Hibe Çağrısına başvurarak “Müzik Eğitim ve Kültür Ahengi” adlı sosyal uyum eğitim projesi kabul gördü. Müzik ve sanat alanlarındaki toplumsal eksiklikleri gidermek amacıyla ortaya konulan proje kapsamından Nusaybin’de gitar, erbane, darbuka ve ses terapi dersleri başladı.

 

17 seneyi aşkın bir süredir Nusaybin'de müzik ve sanat alanlarında etkinlik ve eğitim faaliyetlerinde bulunan Tılsım Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi,, eğitmen kadrosu ve şubeleriyle proje uygulayıcısı olarak Projeye ev sahipliği yapmaktadır.

 

Uluslararası Müzisyenler Sanatçılar ve Eğitimciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Proje Koordinatörü Gülizar Salhan, Toplumlar üzerinde müzik ve sanatın geliştirici bir güce sahip olduğunu, eğitim ve etkinlik çalışmalarıyla bu gücün yarınlara daha nitelikli bir şekilde aktarılması gerektiğini ve bunun gayreti içerisinde olduklarını belirterek projenin amacı ve hedeflerini şöyle açıkladı,

 

“Projenin hedefleri; Farklı gruplarla, müzik ve sanat çalışmalarıyla aynı ortamı, eğitimi ve gelişimi paylaştırmak, kültürel ve eğitsel kaynaşmayı sağlamak, müzik ve sanat eğitimi ile bireysel beceride farkındalık ve gelişimi oluşturmak… 

 

Hedef Kitle ve Faaliyetler; 10 ile 30 yaş arası özellikle sığınmacı ve dezavantajlı yerel, çocuk ve kadınlara yönelik olan projemiz, müzik aletleri ve sosyal eğitimler, ses ve nefes terapi eğitimi, performans gösteri eğitimi ve performans gösterisi olarak faaliyet sunacaktır.

 

Sonuçlar; Katılımcılar, sosyo-kültürel kaynaşma ile birlikte kişisel beceride farkındalık ve özgüven oluşturup müzikal-sanatsal faaliyetlerinde süreklilik elde edeceklerdir. Sanat ve müzik alanlarında zenginleşen ve bilinçlenen toplum, güçlü ve değerli yarınları oluşturacaktır.”