SPOR Haber Girişi : 06 Ekim 2021 23:13

Uzun yıllar sonra Nusaybinliler ilk defa bir dayanışma gecesinde bir araya geldi

Uzun yıllar sonra Nusaybinliler ilk defa bir dayanışma gecesinde bir araya geldi
Nusaybin’de yaşayan Sporseverler uzun yıllar sonra ilk defa bir spor kulübünün yardımlaşma ve dayanışma gecesinde bir araya geldi.

Nusaybin’de yaşayan Sporseverler uzun yıllar sonra ilk defa bir spor kulübünün yardımlaşma ve dayanışma gecesinde bir araya geldi. 

 

Aydınlar Konaklama Tesislerinde düzenlenen gece, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü/ Belediye Spor Müdür Vekili Serkan Tekin'in açılış konuşmalarıyla başladı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilçede yaptığı tesislere değinen Tekin daha sonra Nusaybin Belediye Spor hakkında bilgi verdi.

 

-Spor Müdürü Tekin, “Spor kenti projemiz bugün meyvelerini vermeye başladı.”
 

Tekin konuşmasında, “Bugün bir arada oluşumuzun sebebi hem İlçemizde gerçekleştirdiğimiz spor organizasyonları ve ilçemize kazandırılan spor tesisleri hakkında bilgi vermek hem de yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimiz için yapmayı planladığımız projeleri siz değerli paydaşlarımızla paylaşmaktır. Nusaybin Belediyesi olarak 4 yıl evvel temelini attığımız spor kenti projemizin bugün meyvelerini vermeye başladığını görmek doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesidir.  Şüphesiz spor denilince akla ilk futbol gelir ancak bizler sporun diğer dallarını da aktifleştirerek 7'den 70'e her bireye ulaşmaya gayret gösterdik. Gerçekleştirdiğimiz onlarca spor etkinliklerinin yanında ilçemizde yok denilecek kadar az olan spor tesisi yatırımlarını da ihmal etmedik ve bu kapsamda ilçemiz için 40 yıldır hayalini kurduğumuz spor tesisi yatırımlarına da imza atmayı başardık. 

 

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çıktığımız bu yolda Spor Müdürlüğü olarak Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Bu gecede siz değerli paydaşlarımızın yanımızda olduğunu görmek bizleri motive etmekle beraber çıtayı daha da yükseklere çıkararak ilçe takımımızı hak ettiği üst liglere taşımak istiyoruz çünkü! Nusaybin'imizin her şeyin en iyisine layık olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

-Kaymakam Kayabaşı, “Katılımınızla, Nusaybin için varım, sporumuzu, sporcumuzu desteklemeye hazırız mesajını özellikle aldığımı ifade etmek istiyorum” 
 

Gecede konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ise, ilçemizde güzel yatırımlar olmaya devam ettiği kaydetti.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Nusaybin Belediyesi işbirliğinde spor anlamında birçok projeye imza attıklarını bildiren Kayabaşı, Nusaybin gençleri, sporcuları ve sporseverleri için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

 

Kayabaşı konuşmasını şöyle sürdürdü,

"Birçok tesis hizmette aldık. Belediye olarak içerisinde voleybol, futbol ve ilk olacak tenis kortu yanı sıra birçok salon sporları yapabileceğimiz alanlar oluşturduk. Çok şükür ki birçok branşta ülke çapında madalya alan sporcularımız var. İnşallah Mart ayı gibi Yarı olimpik Kapalı Yüzme Havuzunu bitirmeyi planlıyoruz. Havuzla, sporla temas etmiş hiçbir Nusaybinli kardeşimizi bırakmayacağız.

 

Yine Gençlik ve Spor Bakanlığımız Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Belediyemiz işbirliğinde 1000 kişilik Spor Salonu yapılacak. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum birçok il merkezinde bulunmayan Spor Salonu Allah'ın izniyle Nusaybin'imize kazandırmış olacağız. İnşallah en yakın zamanda mevcut stadımızı da yenileyeceğiz."

 

Sporun sadece bir aktiviteden ibaret olmadığının altını çizen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, Nusaybin’in tesisleşme anlamında önemli bir süreci geride bıraktığını kaydetti.

 

Tesisleşmeden sonra önemli olan bu tesisleri dolduracak yavrularımızı buraya yönlendirmek olduğunu bildiren Kayabaşı, "Spor birleştirici güçtür. Yavrularımızın sadece fiziki gelişimine değil disiplin, ahlak ve memleket sevgisi gibi birçok anlamda gelişimlerini sağlıyor. Bizler o yüzden spor üzerinde çok yoğun bir şekilde duruyoruz, duracağız, durmaya devam edeceğiz. Sizlerin burada olmasını çok önemsiyorum. Bu adımınızla Nusaybin için varım, sporumuzu, sporcumuzu desteklemeye hazırız mesajını özellikle aldığımı ifade etmek istiyorum. Bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

 

Gece, görüş ve önerilen dile getirilmesiyle sona erdi.

 

Nusaybin Belediye Spor Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin, Nusaybin Belediye Spor Kulüp Başkanı Necmettin Kardaş, STK Temsilcileri, İş İnsanları ve çok sayıda Nusaybinli Sporsever katıldı.