MARDİN Haber Girişi : 29 Ocak 2022 20:26

Vali Demirtaş, 2021 yılı değerlendirme toplantısında konuştu

Vali Demirtaş, 2021 yılı değerlendirme toplantısında konuştu
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş, 2021 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Vali Demirtaş, 2022 yılında tüm ilçelerde olduğu gibi Nusaybin'e de yapılacak yatırımların müjdesini verdi.
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş, 2021 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Vali Demirtaş, 2022 yılında tüm ilçelerde olduğu gibi Nusaybin'e de yapılacak yatırımların müjdesini verdi.
 
 
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin'de faaliyet gösteren yerel ve ulusal basının temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. 
 
 
Mardin Grand Yay Oteli'nde düzenlenen toplantıya Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Mardin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile Basın mensupları buluştu.  Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin 19 aylık faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda; 2022 yılında yapılacak çalışmalar ile hayata geçirilecek sosyal projeler aktardı.
 
 
Sosyal ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla Mardin'e en iyi şekilde hizmet etme gayesinde olduklarını kaydeden Demirtaş, yaptıkları her işin hesabını verebilirliğini prensip edindiklerini vurguladı.
 
Devletin kapısını milletin kapısı haline getirdiklerini, herkesi 7 gün 24 saat güler yüzle karşıladıklarını Demirtaş, özellikle kurumlaşma noktasında önemli adımla attıklarını aktardı.
 
 
Demirtaş, şunları söyledi:
"Biz tüm ihalelerimizi açık ihale usulü ile yaptık. Şeffaf ve usullere uygun yaptık. 2018 yılında 465 milyon bütçemiz var, 2019 yılında 425 milyon, göreve başladığım tarih 2020 de 430 milyon, 2021 yılında 605 milyon. Son iki yıldır belediyemiz fazlalık veriyor. Geçen yıl, 120 milyona yakın fazlalık verdi. 2021 yılı içerisinde 352 milyon yaklaşık maliyeti olan 61 ihale yaptık. Bunların kırım oranı yüzde 29. Yani biz sözleşme yaptığımız bu 61 ihalemizi 247 milyon liraya sözleşmeye bağladık."diye konuştu.
 
 
Şu ana kadar 85 proje hazırladıklarını, bunlardan 33’ünün tamamladıklarını ve devam ettiğini aktaran Demirtaş, " Bunun şu anki miktarı 265 milyon, parasal gerçekleşme yüzde 79 fiziki gerçekleşme yüzde 83. İhale ve yatırım durumundaki proje sayısı ise 9. 2022 yılında yapılması planlanın proje sayısı ise 43. Tahmini yatırım ve proje giderleri ise 900 milyon lira olmasını bekliyoruz." İfadelerini kullandı.
 
Şehir genelinde merkezlerden kırsala, içme suyundan atık suya, alt yapıdan üst yapıya, trafik ve otoparktan, istihdama, yeşil alanlardan turizme, birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Demirtaş, bu yılda aynı çalışmaların yanına sosyal projelere de ağırlık vereceklerinin altını çizdi.
 
 
- 2022 YILINDA NUSAYBİN İÇİN BİRÇOK YATIRIM PROGRAMA ALINDI
 
2021 yılının değerlendirilmesinden sonra 2022 yılı projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Demirtaş, 10 ilçenin tamamına müjdelerini açıkladı.
 
 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da Nusaybin'de çok sayıda yatırım yapılacağını ifade eden Vali Demirtaş, "Nusaybin'de 1. Etap Kapalı Semt Pazarı tamamlandı, şimdi 2. Etap semt pazarına başlıyoruz. İlçede yeni bir Otogar, Giyimciler çarşısı üstünün kapanması, Hayvan barınakları ve asfalt çalışmaları yapacağız. İnşallah Doğalgaz ile ilgili 2022 yılı içersinde ciddi bir çalışmamız var. Nusaybin'de TOKİ Bölgesinde bir tane polis merkezi yapıyoruz. Diş hastanesi temeli atıldı, çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.