Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Mahmut Demirtaş Nusaybin’i ziyaret etti.
Beraberindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve Daire Başkanları ile birlikte Nusaybin’e gelen Vali Demirtaş, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Dr. Kahraman Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Salman Çelik ve Kurum Müdürleri tarafından karşılandı.
Daha sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı tarafından Nusaybin’in genel durumu ve ilçede devam eden yatırımlar hakkında Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Demirtaş'a brifing verildi.
-GENİŞ KATILIMLI EĞİTİM PAYDAŞLARI TOPLANTISI YAPILDI
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Nusaybin’de eğitim paydaşları ile bir araya geldi.
Mitanni Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Vali Demirtaş, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Mardin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, İlçe Merkezi ve Kırsal Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve Okul Servis Şoförleri Yöneticileri katıldı.
Nusaybin'in eğitim seviyesinin yükseltilmesi, her yönüyle eğitimin geliştirilmesi ve eğitim ortaklarının iyileştirilmesi konularının öneminin altını çizen Vali Demirtaş, okul aile işbirliğinin sağlanmasının da çok önemli olduğunu belirtti.
Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü,‘’2021-2022 eğitim öğretim yılında ilimizde eğitim alanında izleyeceğimiz rotayı hep beraber belirleyecek, güçlü ve zayıf yönlerimizi hep birlikte görecek, öğrencilerimizi sağ salim güvenli limanlara ulaştıracağız. Bu toplantıyla milletimizle iç içe olan ve bir anlamda sahanın nabzını tutan sizlerle istişare etme fırsatı bulacağız’’ dedi.
Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimle birlikte sürdüğü geçen eğitim yılının ardından bu yıl, yeni eğitim-öğretim yılına koronavirüs tedbirleri eşliğinde başladıklarını belirten Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Sayın Demirtaş, ‘’Milli Eğitim, Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarımız ile koordineli bir biçimde hazırlanan okul rehberi çerçevesinde eğitim-öğretim faaliyetlerimizi titizlikle sürdüreceğiz.
Altını çizmek isterim ki evlatlarımızın sağlığı, ilk ve en önemli önceliğimizdir. Onların saçlarının teline zarar gelmemesi için bu dönemde eğitimin tüm paydaşlarıyla yoğun işbirliği içerisinde çalışacağız. Okul yönetimlerinden öğretmenlere, kantin işletmecisinden servis çalışanlarına okulla, sınıfla, öğrenciyle, eğitimle temas eden tüm kesimlerin göstereceği hassasiyetle okullarımızı açık tutacağız.
Buradan eğitimin tüm paydaşlarını; öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okul çalışanlarımızı, velilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı tedbirler konusunda duyarlı davranmaya davet ediyorum. Maske, mesafe ve temizlik konularında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlatıyor; Bakanlığımız tarafından aşı tanımlaması yapılan tüm vatandaşlarımızı vakit geçirmeksizin aşı olmaya davet ediyorum.
Nüfusunun neredeyse dörtte biri öğrenci olan bir ilde, ancak böyle bir toplantı katılımı ile eğitim sistemimizin Mardin özelindeki sıkıntılarını teşhis ve tedavi edebiliriz.
Mardin'de göreve başladığım günden itibaren önem verdiğim en öncelikli konulardan biri de eğitimdir. Bu amaçla, Mardin'de eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarda önemli mesafeler kaydettik.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha nezih ortamlarda okuyabilmelerini sağlamak amacıyla, eğitim yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Mardin’imizde "Muhtarlık Ziyaretleri ve Vatandaşlarımızla Buluşma" etkinlikleri vesilesiyle muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz; önümüzdeki dönemde de gelmeye devam edeceğiz. Bu toplantılarda vatandaşlarımızın sorunlarını, muhtarlarımızın sıkıntılarını ilk ağızdan dinliyor; karşılaşılan durumlara ivedilikle müdahale ediyoruz.
Sizlerden gelen talepler ve bu toplantılardan edindiğimiz çıkarımlar doğrultusunda, bugünün ve geleceğin Mardin’ini el birliğiyle inşa ediyoruz. Bu anlamda geride bıraktığımız dönemde eğitimden kültüre, sağlıktan turizme, bilimden teknolojiye, tarımdan sanayiye; sosyal, kültürel ve ekonomik alanda birçok adımı hep birlikte attık.
İlimizin artılarını ve eksilerini belirleyip zayıf yönlerimizi güçlendirecek, güçlü taraflarımızı daha da pekiştirecek çalışmaları başlattık. Mardinli hemşehrilerimizi her alanda devasa kamu yatırımları ile buluşturduk.
Bereketli toprakların şehri Mardin’de yolumuza değil, taş üstüne taş koyacak herkese kapımızın ardına kadar açık olduğunu bir kez daha vurguluyor; toplantıda dile getirilecek tüm hususların, yapılacak tüm değerlendirmelerin Mardin’imize hayırlı katkılar sağlamasını temenni ediyorum.”
Toplantıda muhtar ve okul müdürlerine de söz veren Vali Demirtaş, talep, sorun ve önerileri tek tek dinleyerek notlarını aldı.