MARDİN Haber Girişi : 10 Ocak 2018 14:56

Vali Yaman'dan gazetecilere kahvaltılı kutlama

Vali Yaman'dan gazetecilere kahvaltılı kutlama
Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında şehirde görev yapan gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen buluşmaya Başkan V. Mustafa Yaman, yerel ve ulusal basında çalışan
Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında şehirde görev yapan gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen buluşmaya Başkan V. Mustafa Yaman, yerel ve ulusal basında çalışan gazeteciler katıldı.
Burada bir açıklama yapan Yaman, gazeteciliğin zor bir meslek grubu olduğunu kaydetti. 

“Zor bir mesleği ifa ediyorlar”
Gazeteciliği mesai mefhumu olmadan stresli bir meslek olduğunu vurgulayan Yaman, “Gazetecilik zor bir meslek grubu. Mesai mefhumu olmadan hem stres hem zor şartlarda bir kamu görevi ifa ediyorlar. Yerel, ulusal ve uluslararası gazetecilik günümüzde artık çok önemli. Çünkü insanlar olan bitenden muhakkak haberdar olmak istiyor. Bu nedenle bu sektörde çalışan emek veren, gayret gösteren bir sürü arkadaşımız ve dostumuz çok kısa sürede bilgilendirilmek üzere haber yapıyorlar” dedi. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum
Çalışma şartlarının iyi olması dileğinden bulunan Yaman, şöyle devam etti: 
“İnşallah daha iyi şartlarda çalışırlar. Daha kolay şartlarda çalışırlar. Ama çalışan gazeteciler biliyor ki bu meslek kolay değil. Hem kamu hizmeti yapacaksınız hem tarafsız ve objektif olacaksınız. Hem de çok kısa sürede vatandaşa bilgi paylaşımında bulunacaksınız. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum”
Programa Mardin ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler yanı sıra Gazetemiz adına ise Genel Yayın Yönetmeni Arif Altunkaynak katıldı.