EĞİTİM Haber Girişi : 29 Temmuz 2021 11:36

YKS Sözel Mardin Birincisi Nusaybin Kız İHL'den

YKS Sözel Mardin Birincisi Nusaybin Kız İHL'den
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Mardin il birincisi başarısından sonra Nusaybinli öğrenciler YKS'de de büyük başarı elde etti.

ÖSYM tarafından Salı Günü açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Sözel bölümünde Türkiye 973. olan Nusaybin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emel Artan'ın Mardin birincisi olduğu öğrenildi.

 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Mardin il birincisi başarısından sonra Nusaybinli öğrenciler YKS'de de büyük başarı elde etti.

 

ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre Nusaybin Kız  Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Emel Artan, Sözel puan türünde 430,76 puan alarak Türkiye genelinde 973'üncü, Mardin'de de il birincisi olma başarısı gösterdi.

 

İmam Hatip Lisesi öğrencisi Artan'ın başarısı, öğretmenleri, ailesi ve eğitim camiasında sevince neden oldu.

 

Nusaybinli öğrencinin YKS başarısı sonrası Okul Müdürü Abdurrahim Işık, öğrencilerini tebrik etti.

 

Sözel bölümünde Türkiye 973'üncüsü olan Artan'ın başarısıyla gurur duyduklarını kaydeden Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, "LGS'de Nusaybin Atatürk Ortaokulu öğrencimiz Cemil Türk Mardin il birincisi olma başarısı gösterdi. Dün açıklanan YKS sonuçlarına göre de Sözel bölümünde Nusaybin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emel Artan Türkiye 973'üncüsü olarak başarımızı başarı kattı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim camiası olarak öğrencilerimizin başarıyla gurur duyduk. Eğitimde üç yıldır yaptığımız planlamanın meyvelerini almanın heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimizi, ailelerini, öğretmenlerimizi ve okul idarecilerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.