GÜNDEM Haber Girişi : 30 Ağustos 2021 14:57

Zafer Bayramı Nusaybin'de törenle kutlandı

Zafer Bayramı Nusaybin'de törenle kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu Yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Kutlandı.
Zafer Bayramı Nusaybin'de törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu Yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle Nusaybin'de kutlama programı yapıldı.

 

Tören, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın ilçe Garnizon Komutanı P. Yüzbaşı Fatih Dağhan Koçak'ın Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. Saygı Duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

 

P. Teğmen Erdi Keşan'ın Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında ise Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvet Günü’nün ülkemiz için önemine değindi.

 

Keşanlı, “ 30 Ağustos 1922'de kazandığımız Büyük Zafer'in 99’uncu yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz.  Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı, 99 yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle, yeniden dirilerek, topyekün bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası, tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir.
30 Ağustos zaferi, Türk ordusuna "Silahlı Kuvvetler Günü" olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır. 

 

Milli Egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir.

 

Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet Meydanından sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın ile Garnizon Komutanı  P. Yüzbaşı Fatih Dağhan Koçak Belediye binasında tebrikler kabul etti.