GÜNDEM Haber Girişi : 10 Haziran 2018 14:36

Zeynel Abidin Camisinde Kadir Gecesi programı yapılacak

Zeynel Abidin Camisinde Kadir Gecesi programı yapılacak
Nusaybin Müftü Vekili Abdurrahim Yıldırım, Mübarek Kadir Gecesi nedeniyle Nusaybin Zeynel Abidin Camisinde program yapılacağını belirtti.
Nusaybin Müftü Vekili Abdurrahim Yıldırım, Mübarek Kadir Gecesi nedeniyle Nusaybin Zeynel Abidin Camisinde program yapılacağını belirtti.
Kadir Gecesi nedeniyle bir açıklama yayımlayan Müftü Vekili Yıldırım, tüm vatandaşlarımızın kandilini kutladı.
Açıklamasında Kadir Gecesinin önemine değinen Yıldırım:
"Peygamberimiz (sav)’in ifadesi ile; evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade edilen mübarek Ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşırken yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi’ne bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız. Bir taraftan Kadir gecesinin manevi feyiz ve bereketiyle gönüllerimiz Rabbani aşkla coşarken; diğer taraftan ilahi rahmet ve mağfiretiyle bizlere huzur ve sükûn bahşeden Ramazan günlerinin hicranını yaşıyoruz. Teravihleri, sahurları, iftarları, vaaz ve mukabeleleri ile rahmani feyizlerin oluk oluk aktığı, mübarek günleri geride bırakmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Ancak, gaye gidene üzülmek değil, gideni kendimizden memnun ve hoşnut olarak gönderebilmektir. Bu geceye dair Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur; “Kim inanarak ve karşılığını sadece Allah'tan umarak Kadir Gecesini ihya edip ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır.” Bu öyle bir gecedir ki, bin aydan hayırlı olması yönü ile bir ömre bedel bir gecedir. Dolayısı ile Kadir Gecesi bize bir ömre bedel imkanlar sunmaktadır. Bu yönüyle Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önündedir. Ramazan ayı ve Kadir gecesini anlamanın, ihya etmenin ve değerlendirmenin yolu, Kur’an-ı Kerim’in yüce mesajlarını anlamaktan geçer. Kadir Gecesi’nde bize düşen vazife, asırlar önce dünya semasına inerek insanlığı aydınlatan Kur’an’ı, kalbimizin semasına yeniden indirmektir. Kadir Gecesi, ailemizin, dostlarımızın, mümin kardeşlerimizin ve insanlığın kıymetini bilmeden tükettiğimiz bir ömürden tövbe zamanıdır. Yüce Mevlamıza bütün kalbimizle niyaz edelim ki, şu mübarek gün ve geceler hürmetine, kalp gözlerimiz ilahi aşk penceresine açılsın, imanlı ruhlarımız, nur-u kur’an’la parlasın. Hayır dolu Kadrimiz, İhlas kokulu oruçlarımız size ve tüm inananlara şefaatçi olsun! Rabbim bu gecenin kadrini bilenlerden eylesin! Bu vesileyle Alem-i İslam’ın Kadir gecesini tebrik ediyor, bu gecenin, memleketimizin refah ve saadetine, necip milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."