SPOR Haber Girişi : 20 Ekim 2022 16:45

2022 - 2023 Sezonu Okul Sporları Toplantısı yapıldı

2022 - 2023 Sezonu Okul Sporları Toplantısı yapıldı
Nusaybin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinasyonunda “Mardin 2022 - 2023 Sezon Okul Sporları Toplantısı” gerçekleştirildi.

Nusaybin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinasyonunda “Mardin 2022 - 2023 Sezon Okul Sporları Toplantısı” gerçekleştirildi.

 

Halk Eğitimi Merkezinde yapılan toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve Nusaybin’de görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri ile Antrenörler katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin, Sporun tabana yayılması projesi kapsamından Nusaybin’de yıl içerisinde birçok etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

 

Açılan kurslar ve yapılan sportif etkinlikler yanı sıra ulusal düzeyde çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını bildiren Tekin, 2022 – 2023 sezonunda bu etkinlikleri daha da artırmak için planlama yaptıklarını ifade etti.

 

Toplantıda bir değerlendirme yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ise, Nusaybin'de sporu 7'den 70'e yayarak tabana olabildiğince yaymaya çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

 

Bu kapsamda Nusaybin olarak gerçekten güzel faaliyetler yaptıklarını kaydeden Kayabaşı konuşmasını söyle sürdürdü,

“Özellikle eğitim çağındaki yavrularımızın beşeri eğitimlerini tabi ki okullarından alıyorlar ama onunla birlikte spor, sanatla, kültürle, topluma daha faydalı bireyler olmaları yönünde mücadele veriyoruz. Nusaybin’de bir rafting etkinliği gerçekleştirdik. Ve bu o kadar etkili olduk ki çocuklarımızın gözündeki parıltı ailelerindeki gurur bizi iyice kamçıladı. Biz bunun üzerine spor kulübümüzü de kurduk ve o yavrularımızı Türkiye’nin neresine olursa olsun yarışmalara gönderiyoruz. Kız basketbol takımımız büyük başarı göstererek Türkiye finallerinde dördüncü oldular. Bu bence tüm Nusaybinli kardeşlerimizin ortak kıvancı, ortak başarısıdır. Tabi bu başarılar kendi kendine olmuyor. Öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz, fiziki koşulların geliştirilmesi ve sosyal şartların daha da güzelleştiği zaman başarı bir şekilde geliyor. Yine aynı şekilde sporu daha da geliştirmek amacıyla Belediyemiz olarak Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzu bitirdik. Yaklaşık bir aydır da faaliyettedir. Şuanda 900 öğrencimiz ücretsiz bir şekilde havuzumuzdan istifa ediyorlar. Çocuklarımızı konunun uzman öğretmenlerinden hem eğitim alıyorlar hem eğleniyorlar. Nusaybin’de bu alanda ulusa düzeyde başarı gösterecek sporcularımız yetişecek, ilerleyen süreçlerde Nusaybin’i gururlandıracak, Nusaybin’i daha iyi tanıtacak sporcular yetiştireceğimize inanıyorum.

 

Yine Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliği ile 10 okulumuza Futbol sahaları ve Basketbol Potaları koyduk. Sınır Park Mesire alanına bile Futbol sahası koyduk ki çocuklarımız hem bizim gözümüzün önünde olsun hem de eğlenceli vakit geçirebilecekleri alanlar olsun istiyoruz. Bununla birlikte sporcun her dalında biz yavrularımızı önemsiyoruz, destek veriyoruz ve destek vermeye devam edeceğiz. Şu taahhüdü veriyoruz. İhtiyacı olan tüm okullarımıza spor malzemesi desteği anlamından destek vermeye çalışacağız. Beklentimiz yavrularımız daha iyi standartlarda eğitim görsünler. Tek gayemiz bu. Burada kıymetli antrenörlerimize, hocalarımız çok görevler düşüyor. Bu başarımızın daha da artabileceğine inanıyorum. Bu anlamda hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze hem de Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmalar ve tanıtımdan sonra Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü eğitmenleri, Okul Sporlarında Beden Eğitimi Öğretmenlerin izleyecekleri yöntem ve yapacakları çalışmalar konusunda bilgilendirme eğitimi verdiler.