POLİTİKA Haber Girişi : 03 Mart 2023 15:23

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç istifa etti, yeni başkan Vahap Alma

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç istifa etti, yeni başkan Vahap Alma
AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç yaptığı bir açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Kılıç'ın yerine Vahap Alma görevlendirildi.

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç yaptığı bir açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. 23 Kasım 2018 tarihinden beri AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevini yürüten Kılıç, düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kılıç, bu yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevini bıraktığını açıkladı.

 

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, programında il başkanlığı görevinden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluru ile bugün itibariyle ayrıldığını açıkladı.


İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda Kılıç'a AK Parti ilçe başkanları, belediye başkanları da eşlik etti.


İstifa ettiğine ilişkin bir açıklama yapan Faruk Kılıç, şunları kaydetti:

“Türkiye 20 yıllık AK Parti iktidarında her alanda büyük bir değişim yaşamış ve çok önemli mesafeler almıştır.
AK Parti iktidarları döneminde bir çok ağır kriz şartlarını ortadan kaldırdığı gibi asrın felaketi olarak adlandırılan deprem felaketi nedeni ile, milletin üzerindeki bu ağır yüküde kaldıracaktır. Kaybolan umutların, kırılan hayallerin açtığı yaraları hep birlikte saracak ve iyileştireceğine dair hiç kimsenin şüphesi olmasın.


AK Parti, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine neresinde yaşarsa yaşasın her vatandaşı aynı samimiyetle kucaklayan, her karış toprağını aynı sevdayla seven bir memleket siyasetinin temsilcisidir.
AK Parti, bu ülkede yaşayan her insana, meşru olan her fikre, her inanca, her ideale aynı yakınlıkla duran, kendini toplumun parçalarıyla değil, bütünüyle ifadede eden bir merkez partisidir. AK Parti'nin, siyaset tabanı Türkiye'dir.

AK Parti İl Başkanı olarak görev aldığım süre içinde bölgesel milliyetçiği reddettik, etnik milliyetçiliği reddeden bir anlayış içinde siyasi çizgimizi sürdürdük. Değerli dava arkadaşlarım; 22.11.2018 tarihinden itibaren üstlendiğim ve bugüne kadar büyük bir aşkla yürütmekte olduğum AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevimden Genel Merkezimizin takdiri ve Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın olurları ile milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayım.

 

Görev yaptığım süre boyunca şahsıma desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Teşkilat Başkanımız Sn. Erkan Kandemir'e, özverili çalışma ve destekleriyle her zaman yanımızda olan Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörümüz Sn. Abdullah Ağralı'ya, Teşkilat Başkan Yardımcımız Sn. Azmi Ekinci'ye, İl Koordinatörümüz Sn. Ziver Özdemir'e ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum.

Asırlar öncesinde başlayan bu yolculuk devam ediyor ve devam edecek. Son nefesimizi verdiğimiz ana kadar, makam ve mevki gözetmeden Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında saf tutarak yolumuza devam edeceğiz.
Sizlerle birlikte yürüdüğümüz bu yolculukta başımız dik, alnımız açık olarak başarılarla dolu bir dönemi tamamladık. Bu süreçte beraber yürüdüğüm, Milletvekillerimize, MKYK Üyelerimize, Belediye Başkanlarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, İl Ana Kademede bulunan Yürütme ve Yönetim Kuruluna, İl Kadın Kolları Başkanımız ve Yönetimine, İl Gençlik Kolları Başkanımız ve Yönetimine, Ana Kademe İlçe Başkanlarımıza ve Yönetimlerine, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız ve Yönetimlerine, İl Disiplin Kurulu ve Hakem Heyetine, Tüm Mahalle Başkanlarımıza, Partili Sandık Yönetim Kurulu Başkanlarına, Delegelerimize, Üyelerimize, kuruluştan bugüne partimizin çeşitli kademesinde görev alan tüm teşkilat mensuplarımıza, Muhtarlarımıza, STK ve Oda Başkanlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

İstifa eden Faruk Kılıç AK Parti’den milletvekili olmak için başvuracağı belirtildi.

 

- AK Parti'nin Yeni Mardin İl Başkanı Vahap Alma oldu
AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa eden AK Parti Mardin İl Başkanlığına vekaleten Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Vahap Alma görevlendirildi.


AK Parti Mardin il başkanı olan Faruk Kılıç görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Parti binasında AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç yaptığı bir açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. 23 Kasım 2018 tarihinden beri AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevini yürüten Kılıç, düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Kılıç, bu yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevini bırakması üzerine AK Parti Mardin İl Başkanlığına vekaleten Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Vahap Alma görevlendirildi.

 

Vahap Alma kimdir?
Midyat doğumlu olan Vahap Alma, ilk, orta ve lise eğitimini ilçesinde tamamladı. İş adamı kimliğinin yanında, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının da aktif olan Alma, iki dönemdir AK Parti il yönetimindedir.