POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 12 Kasım 2020 17:49 Haber Girişi : 12 Kasım 2020 17:50

AK Parti Nusaybin'de Kadın Kolları Başkanını seçti

AK Parti Nusaybin'de Kadın Kolları Başkanını seçti
AK Parti Nusaybin’de Kadın Kolları Başkanlığı 6. Olağan Kongresini yaptı. Songül Yıldızoğlu, Nusaybin Kadın Kolları Başkanı seçildi.

AK Parti Nusaybin’de Kadın Kolları Başkanlığı 6. Olağan Kongresini yaptı. Songül Yıldızoğlu, Nusaybin Kadın Kolları Başkanı seçildi.

 

Halk Eğitimi Merkezinde yapılan kongre saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divanın oluşturulmasından sonra AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Kongrenin açılış konuşmasını yaptı.

 

Ak Kalkınma davasının bugüne kadar getirdiği bu bayrağın omuzlarında yarınlara kadar yürüyeceğini belirten Özel, AK Parti’nin güçlü olması demek Nusaybin’in, Mardin’in, Türkiye’nin, Kafkasya’nın Afrika’nın ve Karabağ’ın güçlü olması demek olduğunu kaydetti.

 

Yeni bir seferberlik başlattıklarını ifade eden Özel, insanların gönlünü fethetme sözü verdi.

 

-KILIÇ, TÜRKÇE BAŞLADIĞI KONUŞMASINI KÜRTÇE BİTİRDİ
AK Parti Kadın Kolları Kongresinde konuşan AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ise, geçmiş yıllarda Nusaybin’de AK Parti çatısı altında görev yapan partililerin karşılaştığı zorluklara değindi. Son üç yılda Nusaybin’deki değişim ve dönüşümü hep beraber gördüklerini kaydeden Kılıç şöyle konuştu,

 

“Huzur ve güvenin tesis edilmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Artık Nusaybin’de o eski dönemin bittiğini sizlerle birlikte yeni dönemin başladığını görüyorum. Geçmişten bu yana Ak dava uğruna hizmet eden veya hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan tüm değerli Nusaybinli hemşerilerimi huzurunuzda kutluyorum. Nusaybin bizim için önemli bir ilçedir. Nusaybin denilince aklımıza ticaret gelir. Nusaybin sadece Türkiye’de ticaret yapmıyordu. Çin’de, Uzakdoğu’da, Afrika’da ticaret yapıyordu. Ama maalesef ticaret hayatımızı bitirdiler. En son yaşadığımızı olayları hatırlayın. Suriye’den attıkları havanlarla bir günde 11 vatandaşımızı şehit ettiler. Bunların iddia ettiği gibi Kürtlerin geleceğiyle ilgili bir kaygıları bir çabaları yok. Kürtlerin dillerini konuşmasıyla ilgili geçmişte yaşanan sorunları AK Parti hükümeti ve liderimizi Recep Tayyip Erdoğan bitirdi.”

 

Daha sonra kongredeki konuşmasını Kürtçe sürdün Kılıç partililere Kürtçe olarak hitap etti.

 

Kılıç, “Bugün birisini Kürt, Arap veya Acem hiçbir ayrım veya farlı gözle bakmadık. Biz kardeş gözüyle bakıyoruz. La İlaha İllallah diyen herkes kardeşimizdir” şeklinde konuştu.

 

İl Başkanı Kılıç’ın konuşmasından sonra seçime geçildi. Seçime tek aday olarak giren Songül Yıldızoğlu, AK Parti Nusaybin ilçe Kadın Kolları başkanı seçildi. Yıldızoğlu, kongre bitimine partililere teşekkür etti.

 

Bu arada kongre sonunda, AK Parti Kadın Kolları eski başkanı Hatice Ay ve Nurdan Özçelik’e teşekkür plaketi verildi.