TÜRKİYE Haber Girişi : 29 Nisan 2013 10:51

Bakan Güler, Bölgeye yatırım akacak

Bakan Güler, Bölgeye yatırım akacak
Halk Bankası'nın Yenişehir de açmış olduğu ikinci şubenin açılışı İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından törenle yapıldı.
Halk Bankası'nın Yenişehir de açmış olduğu ikinci şubenin açılışı İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından törenle yapıldı.
Açılış programında konuşan Bakan Güler, Çözüm süreci ile birlikte yatırımların bölgeye akacağının altını çizerek, “bundan sonrası için Türkiyemiz, çözüm süreci ile birlikte huzura istikrara ve barış ortamına kavuşacak, böylece hedeflenenden daha da ileriye gideceğiz” dedi
Mardin’de Diyarbakır yolu üzerinde Halk Bankası Yenişehir semt şubesinin açılışı törenlee gerçekleşti. Yeni şebenin açılışına AK parti Mardin Milletvekili de olan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AK parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve çok sayıda sanayici işadamı ve STK temsilcisi katıldı.
Banka şubesinin açılışında konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, özellikle çözüm sürecine atıfta bulunarak, hep birlikte bölge ekonomisinin gelişmesi, insanların huzur ve refaha kavuşması için daha bölgenin durumunu daha da ileriye taşımak için hep birlikte çalışacaklarını söyledi.
Bakan Güler, “Bizim için önemli olan üretimin yarattığı katma değerdir. Çözüm süreci Türkiye’de istihdamı geliri ve Türkiye’de ihracatı tetikleyerek döviz getirisi sağlar. Bu huzura istikrara huzura güvene giden en kestirme yoludur. Çok şükür ki bölgemizde son on yılda Sayın Genel Müdürün verdiği rakamlar bölgemiz için umut vericidir. Bundan sonrası inşallah Türkiye çözüm süreci ile birlikte huzura istikrara barış ortamına kavuştuğu zaman bu hedefler bir o kadar da ileriye gidecek. Bu bölgenin insanı bunu bekliyor. Bunu hak ediyor.” dedi
Önümüzdeki günlerde Mardin’e ve bölgeye çok sayıda yatırımcının geleceğinin müjdesini veren Bakan Güler, şöyle konuştu” Sanayi alanında Turizm ve tarım alanında buraya yatırım için gelecekler. Bu bölge çok büyük bir zengin kaynağını ifade ediyor. Organize sanayi bölgelerine yeni yatırımlar geliyor. Birinci Organize Sanayi bölgesine ilaveten bölgemizin ötesinde ikinci organize sanayi bölgesi var. Biz arkadaşlarla görüştük. Çok sayıda yatırımcı var. Bu yatırımcıları tek tek seçeceğiz. Ben Türkiye’de birçok organize sanayi bölgesini yönettim. İnşallah o değenimiziz burada göstereceğiz. Biz hemen kazmayı vuracak. İstihdamı sağlayacak. Ve hemen üretime geçecek yatırımcıları bekliyoruz. Halk bankasının burada şube açması çok önemlidir. Bu yatırımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”
Türkiye’ye destek vermek için kurulan bir banka olarak Mardin ile çalışmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirten Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ise, Geçmişte Türkiye’nin İMF ile yürütmüş olduğu anlaşma gereği 350 şubeyi kapatmak zorunda kaldıklarını hatırlatarak, “Şimdi artık öyle bir hale geldik ki ülkemizin farklı noktalarında her yıl 50 - 60 şube açıyoruz. Özellikle Mardin gibi gelişen illerimde yeni şubeler açıyoruz. Bu yıl içinde 25 yeni şube açtık. İnşallah şubelerimizin sayısını arttıracağız ve Mardin halkına olduğu gibi şubelerimizin bulunduğu bütün illerde daha kaliteli bir hizmet sunacağız” şeklinde konuştu. /Mardinlife