MARDİN Haber Girişi : 23 Mart 2021 12:34

Büyükşehirde Mardin’i temsil eden ilk Logo

Büyükşehirde Mardin’i temsil eden ilk Logo
2014 yılında Büyükşehir olan Mardin Belediyesi, üçüncü logo çalışmasından Mardin’i temsil eden ilk logosuna kavuştu.

2014 yılında Büyükşehir olan Mardin Belediyesi, üçüncü logo çalışmasından Mardin’i temsil eden ilk logosuna kavuştu. Mardin’i temsil eden logo, Mardinliler tarafından anket çalışması sonucu belirlendi.

 

Kadim kentin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtacak Mardin Büyükşehir Belediyesinin logosunu belirlemek için başlatılan “Halk Oylaması” sonuçlandı. Oylamaya göre birinci sıradaki logo yüzde 40 ile en yüksek oyu alarak Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu oldu. 

 

Medeniyetler beşiği, binyıllardan beridir sosyal yaşamı ile örnek olmuş, dinlerin, dillerin ve kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı kadim şehrimizin tarihini yansıtacak Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin logosunu belirlemek için http://anket.mardin.bel.tr/ internet adresi üzerinden yayınlanan 5 ayrı logo arasında halk oylaması başlatılmıştı.   

 

Bir hafta boyunca devam eden oylamaya halkımız yoğun ilgi göstererek beğendikleri logoya oy verdiler. Oylamada birinci sırada yer alan logo halkımızdan en çok oyu alarak yüzde 40 ile birinci olurken dördüncü sırada bulunan logo ise yüzde 32 oy alarak ikinci sırada yer aldı.  

 

Halk oylamasının sonucunda yüzde 40 ile belirlenen birinci sıradaki logo Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu oldu.   
 

Logonun hikâyesi ise şöyle:    
“Mardin’in genel siluetinin ana öğeleri olan dini yapıların vurgulanması, logonun en önemli unsuru olarak sembolize edilmiştir. Mardin mimarisinin en özgün simgelerinin başında gelen “Kesme Dilimli Kubbe” bir açık hava müzesi olan Mardin’de ilk göze çarpan yapı şekli olarak dikkat çekmektedir.  Mardin Ulucami minaresindeki Kufi Yazı ayrıntılarının öne çıkarıldığı ve Mardin taş işçiliğinin önemine vurgu yapılan bölümde, çapraz iç içe girmiş formlarla da “birlikte yaşam kültürü” simgelenmektedir.”