Emlakta 3 yeni uygulama

    *Yeni yıldan itibaren kimse müteahhidi olmadan kendi evini yaptıramayacak. Çünkü ülke genelinde 1 Ocak 2011’de uygulamaya girecek olan Yapı Denetimi Kanunu’na göre, kendi evini yaptıracak olan kişilerin mutlaka müteahhitle çalışması gerekecek.
    *Yapı denetimcileri binaların yapı güvenliğinden 15 yıl boyunca sorumlu olacak. Kötü malzemede ise sorumluluk iki yıl ile sınırlı tutuldu...
    *Tapu işlemlerinde getirilen kolaylıkla birlikte vatandaş başka yerdeki mülkleri için bulunduğu bölgede tapu işlemi yapabilecek..
     Bilindiği gibi mevcut durumda, ev yaptırmak isteyenler  kendileri müteahhit belgesine sahip olmasalar bile kendilerine inşaat için lazım olan kalıpçı, demirci ve ustayı bularak inşaat yapabiliyordu.
     2011’den itibaren inşaatı sadece müteahhit belgesi olan kişi yapabilecek. Binanın yapı güvenliğinden özel yapı denetim firmaları 15 yıl boyunca sorumlu olacak.
     Binalardaki kötü malzeme ya da kötü işçilik gibi durumların telafisi de yine denetim firmasının 2 yıl boyunca yükümlülüğünde olacak.
     Her kentte yapı denetimlerini gerçekleştirecek özel yapı denetim firmaları gereken evraklarını tamamlayarak,  23 Aralık 2010 tarihine kadar ilgili yerlere başvurmaları gerekir.
 
GÜNÜN SÖZÜ :
“Düşmanlarınızı sevin; çünkü kusurlarınızı sadece onlar açıkça söyleyebilir.”
-Benjamin Franklin-
Abdulbaki AKBAL
S.M.MALİ MÜŞAVİR