SPORHaber Girişi : 29 Temmuz 2022 17:52

Abdullah Ceba, Dicle Spor Teknik direktörlüğünden ayrıldı

Abdullah Ceba, Dicle Spor Teknik direktörlüğünden ayrıldı
Nusaybin'in yetiştirdiği spor adamlarından Abdullah Ceba, Dicle Spor Teknik Direktörlüğünden ayrıldığını duyurdu.

Nusaybin Dicle Spor Teknik Direktörü Abdullah Ceba, Dicle Spor Teknik Direktörlüğünden ayrıldığını duyurdu.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Mardin 1. Amatör Futbol Liginden 2021 - 2022 şampiyonu olan Nusaybin Dicle Spor Teknik Direktörü Abdullah Ceba, görevinden ayrıldığını duyurdu.

 

Ceba tarafından yapılan yazılı açıklamada, "2021-2022 sezonunda Teknik Direktörlüğünü yaptığım ve rüya gibi bir sezonun ardından, SAL şampiyonu olduğumuz, Ancak hakettiğimiz BAL ligine çıkamamanın verdiği derin üzüntüyle beraber, geçen süre zarfında beklentilerin karşılanmaması, projelerimizin hayata geçirilmemesi, günü birlik başarıların aksine daha kalıcı çözüm odaklı bir başarıyı hedef alma adına!!! Nusaybin Dicle spor ile gönül bağım dışında bir ilişkimin kalmadığını Nusaybin halkına ve spor kamuoyuna saygıyla duyurmak istedim. Bundan sonraki süreçte Nusaybin Dicle Spora canı gönülden başarılar diliyorum. Hakkım herkese helaldir. Ayrıca başkanım Mehmet Nebi Şahin hocaya, NESO Başkanımız Ömer Özel başkana, yöneticilerimize, hocalarıma, emekçi futbolcularıma, taraftarlarımıza, rakip takımlara bizimle bu yolda katkı veren herkese, özellikle Nusaybin halkına canı gönülden teşekkür ederim" ifadeleriini kullandı.

 

-Başkan Şahin, hizmlerinden dolayı Ceba'ya teşekkür etti

Bu arada Nusaybin Dicle Spor Kulübü Başkanı Mehmet Nebi Şahin de, hizmetlerinden dolayı camiası adına Teknik Direktör Ceba'ya teşekkür etti.

Şahin açıklamasında, "Nusaybin'imizin büyük kaptanı, şampiyon takımımızın hocası Abdullah Ceba yolun açık, her şey gönlünce olsun. Varsa hakkımız helaldir. Nusaybin'imizi yıllar sonra şampiyon yaptınız. Emeğinize sağlık. İnşallah her şey gönlünce olur" dedi.

 

-Teknik Direktör Abdullah Ceba kimdir?

02.09.1975 Nusaybin'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nusaybin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü mezunudur.

Futbola Nezirhan Sporla başladı. Sırasıyla Nusaybin Demirspor (profesyonel) 8 yıl takım kaptanlığı yaptı.

Batman Belediye Spor 1 sezon, Şırnak Sporda 2 sezon, Mağusa Türk Gücü (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1. Ligi) 1 sezon, Birecik Spor, Derik Spor, Viranşehir Sporda top koşturdu. Oynadığı bir çok takımda takım kaptanlığı yaptı.

Faal futbol hayatını noktaladıktan sonra 5 yıldır Teknik Direktörlük yapmaktadır. Ayrıca Nusaybin Galatasaray Alt yapı Antrenörlüğünü görevini sürdürmektedir. 

2021 - 2022 Futbol Sezonundan Nusaybin Dicle Spor Teknik Direktörü olarak Mardin 1. Amatör Futbol Ligi Şampiyonluğunu yaşamış Bal Ligi yükselme maçından Mazıdağı Fosfat Spora yenilerek elenmiştir.

Evli 2 kız 3 erkek olmak üzere 5 çocuk babasıdır.