GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2024 21:24

Ahmet Türk Nusaybin'de çözüm çağrısında bulundu

Ahmet Türk Nusaybin'de çözüm çağrısında bulundu

Nusaybin’de gerçekleştirilen nevroz kutlamasında konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ahmet Türk, yeni bir diyalog yolunun açılması çağrısında bulundu.

 

Nusaybin ilçesinde bu yıl "Şimdi Özgürlük Zamanı" sloganıyla nevroz kutlaması gerçekleşti. Nevroz alanına erken gelen partililer sahneden çalınan müzikler eşliğinde halay çekti.

 

Nevroz kutlamasına DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, DEM Parti Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş, Kamuran Tanhan ve George Aslan ile Nusaybin Belediyesi eş başkan adayları Gülbin Şahin Dağhan ve Selahattin Ay katıldı.

 

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ahmet Türk, konuşmasına Nusaybin halkının nevrozunu kutlayarak başladı.

 

Türk, 2600 yıl önce Demirci Kawa’nın Dehak’ın zulmüne karşı nevroz ateşi yaktığını belirterek, “Bizler nevroz haftasındayız. Ve 31 Mart’ta önümüzde yerel bir seçim var. Yerel seçim Kürt halkı için gelecek için özgürlük için barış için eşitlik için çok önemlidir. Halkımız her türlü zulme karşı hiçbir zaman başını eğmedi ve partisine her zaman sahip çıktı. Buradan bir kez daha dile getiriyoruz. Tecrit ile zulüm ile Kürt sorununu çözemezsiniz. Kürt halkı demokrasiye ve özgürlüğe ulaşmazsa Türkiye’de demokrasiye ulaşamayacak. Bunun için diyoruz ki, gelin bu zaman da bu nevroz da yeni bir diyalog yolu açın. Kürt sorunun çözümünü barışla çözelim. Kürt halkı onurlu bir barış için her zaman amadedir. Kürt halkı aynı zamanda zulme de karşıdır.” diye konuştu

 

Konuşmaların ardından nevroz kutlaması sanatçıların seslendirdiği ezgilerle devam etti.