GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mayıs 2024 22:13

Altın gündür elektriksiz olan site sakinleri pankartla Elektrik şirketine tepki gösterdi

Altın gündür elektriksiz olan site sakinleri pankartla Elektrik şirketine tepki gösterdi

Nusaybin ilçesinde, Elektrik şirketi tarafından 6 gündür elektriksiz bırakılan 100 haneli site sakinleri site önüne “Mahkeme Kararımız Var... Biz Hırsız Değiliz! Dicle Elektrik Zulmüne Karşıyız..! Kolluk Kuvvetlerini Göreve Çağırıyoruz” yazılı pankart asarak tepki gösterildi.

 

Nusaybin İlçesi Kışla Mahallesi Şerif Başak 3 Site sakinleri adına Yöneticileri Site sakinleri adına yöneticiler Abdulbari Er, Abdülhakim Mecitoğlu, Takyedin Aktaş yaptığı yazılı açıklamada:

 

"Mardin ili Nusaybin ilçesi Kışla Mahallesi Şerif Başak 3 sitesinde 100'den fazla hane bulunmaktadır. Sitemizde elektrik alt yapımız yeni olmasına ve yapı denetim projelerine uygun olmasına rağmen DEDAŞ adlı elektrik sağlayıcı şirket çeşitli yalan bahaneler öne sürerek altyapıyı değiştirme, güvenli olmayan panoları çocukların oyun alanına yerleştirme, bodrumlarımızın pencerlerinden yüzlerce kablo çekme, sitenin içini kazıyarak altyapıya zarar verme gibi çalışmalar yapmak istemektedir. Biz tehlike arz eden bu durumlara karşı olduğumuzu ve bunu kabul etmediğimizi belirterek 2 defa mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı çıkarttık. Mahkeme talebimizi haklı bularak yürütmeyi durdurdu. Ancak Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, mahkeme kararına uymayarak 6 gündür hukuksuz bir şekilde çocuk, yaşlı, kadın, hasta demeden elektriğimiz vermemektedir. Ayrıca çeşitli haber sitelerinde ve ajanslarda aslı astarı olmayan asparagas haberler yayarak polis ve askerlere saldırdığımızı iddia etmektedir. Böyle bir durumun olmadığını polis ve askerler de kabul etmektedir. Sitemizde polis ve askerler de yaşamaktadır. Biz bu durumu kabul etmediğimizi tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.