EĞİTİM Haber Girişi : 08 Mayıs 2024 22:51

Başkan Ömer Özel Müjdeyi verdi, YÖK Nusaybin'e 3 Bölüm daha açtı

Başkan Ömer Özel Müjdeyi verdi, YÖK Nusaybin'e 3 Bölüm daha açtı

Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Ömer Özel YÖK'ün, Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu bünyesinde 3 yeni bölümün açılmasını onayladığı müjdesini verdi.

 

Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel, İlçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı ile birlikte geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanlığı Genel Sekreteri Batıkan Aksoy'u ziyaret ettiler. Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni bölümler açılmasını talep eden Kaymakam Kayabaşı ve Başkan Özel'in talebi üzerine YÖK Başkanlığı Nusaybin'e Turizm ve Seyahat İşletmeciliği, Kültürel Seyahat ve Turizm ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümlerini onayladı. Mevcut bölümler İngilizce Çevirmenlik ve Dış Ticaret bölümleri ile birlikte Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan bölüm sayısı 5'e çıktı.

 

ÖĞRETİM ÜYESİ VE ÖĞRENCİ ALIM SÜRECİ BAŞLADI

YÖK Başkanlığının 3 yeni bölüm açılması kararını Nusaybin'e müjde olarak duyuran Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı hayırsever iş insanı Ömer Özel, Mardin Artuklu Üniversitesi ve YÖK Başkanlığının Nusaybin'deki bölümler için öğretim üyesi ve öğrenci alım sürecini başlattığını kaydetti.

YÖK Başkanlığının yeni bölümleri onaylanmasının sevincini yaşadıklarını belirten Başkan Özel, yeni bölümlerle birlikte Nusaybin'de üniversite görevlileri ve öğrenci ileri sayısında büyük artış olacağını ve bunun da Nusaybin'e katma değer olacağını söyledi.

 

Özel; "Nusaybin ilçemizin kalkınması için yapımı bize nasip olan Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu her geçen sene bölüm sayısı artacaktır inşallah. İleride bu okulu fakülte yapmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Nusaybin'i tarihte olduğu gibi ilmin, irfanın, eğitimin, ticaretin, kültürün, sanatın ve turizmin merkezi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk gün söz verdiğimiz gibi Nusaybin'imize, şehrimize ve esnaflarımıza hizmette sınır tanımıyoruz. Bu vesileyle Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulumuzun bünyesinde yeni bölümlerin açılmasında bizlere desteği olan kıymetli büyüklerimize şükranlarımızı sunuyorum, çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.