GÜNDEM Haber Girişi : 10 Haziran 2024 23:23

Esnaf Odası Başkanı Ömer Özel, DEDAŞ, Ellerini esnafın yakasından çek!

Esnaf Odası Başkanı Ömer Özel, DEDAŞ, Ellerini esnafın yakasından çek!

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel, Yaklaşan bayram öncesi, esnafın iş yapacağı bir dönemde ilçe de elektriklerin kesiliyor olmasına tepki göstererek, kesintilere biran önce son verilmesi çağrısında bulundu.

 

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İş İnsanı Ömer Özel, kurban bayramı alışverişinin başladığı şu günlerde Dicle Edaş'ın ilçe halkına ve esnafına uyguladığı sistematik elektrik kesintilerinin esnafı adeta isyan edecek duruma getirdiğini söyledi.

 

Dicle Edaş'ın ve yetkililerinin ellerini Nusaybin esnafının yakasından şekmeye davet eden Başkan Özel, yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

 

"Nusaybin esnafı son günlerde yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı isyan ediyor. Şehir merkezinde ortalama günde 7 ile 10 kez elektrik kesintisine gidiliyor ve giden elektrikler saatlerce gelmemesi esnafı ciddi anlamda mağdur etmektedir. Esnafın dolaplarındaki malzemeleri bu sıcakta bozulmakta, günden güne esnaf zarar etmektedir. Basına sürekli demeçler veren Dicle Edaş yönetimi, kesintisiz kaliteli hizmet vermekle övünürken sahadaki gerçeklerinin öyle olmadığını, yönetimin sahadan bi haber oldukları yada bu kesintileri bilinçli yaptığını göstermektedir."dedi.

 

Kesintisiz kaliteli enerjinin bütün bir ilçenin elektriklerinin günde 7 ile 10 kez kesilerek esnaf ve vatandaşların mağduriyete sürükleyerek olmayacağına işaret edem Özel, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: "Tahsilât konusunda şahin kesilen Dicle elektrik enerjinin tedarikinin sağlanması konusunda ne yazık ki aynı hassasiyeti göstermemektedir. Kendi klimalı odalarında basına beyan vermekle alakadar olanlar, esnafımız günden güne sıcaklığın 50-55 dereceleri bulduğu Nusaybin’imizde perişan olmaktadır. Bu zulme dur demenin zamanıdır. Dicle elektrik Nusaybin esnafının yakasından şu bayram öncesi ellerini çek. Esnafımızı daha fazla mağdur etme."