GÜNDEM Haber Girişi : 01 Kasım 2023 11:46

Filistin için Nusaybin'de toplanan 221 Bin TL TDV'ye teslim edildi

Filistin için Nusaybin'de toplanan 221 Bin TL TDV'ye teslim edildi

İsrail'in Filistin'e saldırılarından sonran Türkiye geneli vatandaşlar ayakta. Bir yanda yürüyüş ve basın açıklamaları ile İsrail saldırıları kınanırken diğer yanda Filistin'e gönderilecek insani yardımlar için çalışmalar yapılıyor.

 

Nusaybin Müftülüğü öncülüğünde Cuma Günü tüm camilerde Filistin için maddi destek talibinde bulunulurken Zeynel Abidin Camii ve Külliyesinde ise kermes kuruldu. Camilerden toplanan 113 Bin 850 TL 50 kr. ile Kermesten toplanan 107 Bin 880 TL, Türkiye Diyanet Vakfına teslim edildi.

 

Nusaybin İlçe Müftüsü Hasan Yeşildal, Filistin halkına olan maddi ve manevi desteklerinden dolayı Nusaybinlilere teşekkür etti.

 

Yeşildal tarafından yapılan açıklamada;
"Bu Kadim toprakların vefakar insanları, aziz Nusaybinli kardeşlerim. 6 Şubat asrın depreminde en güzel kardeşlik örneğini göstererek Renk, Irk, Dil ve Din farkı gözetmeksizin Ülkemizde büyük bir yardım faaliyeti ile vefanızı göstererek, nerede bir mazlum ve mağdur varsa kardeşlik duygusu ile ilk koşanlardan oldunuz. Allah sizlerden razı olsun. Şimdi de ilk kıblemiz Mescidi Aksa'nın da içinde bulunduğu ve yıllardır İsrail'in zulmüne maruz kalan ve 25 gündür çocukların ve kadınların canice katledildiği Gazze'deki din kardeşlerimizi sahipsiz bırakmadınız.
İlçe Müftülüğü olarak 27.10.2023 Cuma günü Saat 10.00 ile 16:00 saatleri arasında Zeynel Abidin Camimizin bahçesinde Gazze'deki kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun dindirmek için düzenlediğimiz kermesimize güzel bir ilgi gösterdiniz. Kermeste toplanan 107.880 TL ile Cuma günü camilerimizden toplanan 113.852 TL   Türkiye Diyanet Vakfımız aracılığı ile Filistinli kardeşlerimize ulaştırılmıştır. Rabbim sizlerden ebediyyen razı olsun, Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Bu güzellikleri bozmak isteyenlere fırsat vermesin" ifadelerini kullandı.