EĞİTİM Haber Girişi : 07 Aralık 2023 15:24

Görevini yerine getiren Nusaybin-Der Feshedilerek kapatıldı

Görevini yerine getiren Nusaybin-Der Feshedilerek kapatıldı

Nusaybin'de 2009 yılında kurulan Nusaybin Fakülte ve Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği (Nusaybin-Der) yönetim ve üyelerin aldığı kararla feshedilerek kapatıldı.

 

Nusaybin-Der olağan genel kurulunda üyelerin çoğunluk kararı ile derneğin kapatılması kararı alındı. Yapılan resmi işlemlerden sonra dernek feshedilerek kapatıldığı duyuruldu.

 

Nusaybin-Der Başkanı Mehmet Zeki Can tarafından üyelere gönderilen resmi tebligatta, Nusaybin'e yapılması planlanan Meslek Yüksekokulu binasının Hayırsever İş İnsanı ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel tarafından yapılması ile derneğin görevini yerine getirerek üyelerin oy birliği ile kapatılması kararı alındığını bildirdi.

 

Nusaybin'e Meslek Yüksekokulu binasının yapılması için emeği geçen dernek üyelerine ve Binayı inşa eden Hayırsever Ömer Özel'e teşekkür eden Başka Can'ın açıklaması şöyle;

 

"2009 yılında resmi kuruluşunu yaptığımız Nusaybin Fakülte ve Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği sizin ve halkımızın çaba ve destekleriyle çeşitli etkinlik ve toplantılarla önce bir kamuoyu oluşturuldu sonra da Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı olarak Nusaybin'de geçici binalarda iki bölüm ile Nusaybin Yüksekokulu adıyla 2011 yılında Eğitim — Öğretime başlamıştı. 

 

Bugün gelinen noktada ilçemizde hayırsever iş insanı tarafından yapılan “Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulu” kendi binasında ülkemizin dört bir yanından öğrenci alarak eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmektedir. 

 

Bundandır ki Derneğimizin Nusaybin'de Yüksekokul açılması için gösterdiği çabanın sonuç verdiğini ve dolayısıyla artık dernek ihtiyacının kalmadığını karara bağlayarak fesih kararını ilgili resmi kurumlara bildirmiştir. 

 

Derneğimizin yönetici ve üyelerine, ayrıca süreç içindeki çaba, destek ve özverili çalışmalarından dolayı bütün kamuoyuna şükranlarımı sunarım."