MARDİNHaber Girişi : 01 Haziran 2017 10:16

Mardin kırsalında 300 taziye evi yapılacak

Mardin kırsalında 300 taziye evi yapılacak
Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, kırsal mahallerde 300 tane taziye evinin yapılacağı açıklandı.
Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, kırsal mahallerde 300 tane taziye evinin yapılacağı açıklandı. Yaman, “Amacımız tüm kırsal mahallerimizin eksikliklerini gidererek daha yaşanabilir kılınmasıdır.” dedi.
Kırsal mahallerde taziye evleri çalışmalarının başlatıldığını belirten Yaman, şunları söyledi: “Kırsal mahallelerimizin de hak ettiği yerlere gelmesi adına projelerimiz söz konusudur. Özellikle kırsal mahallelerimizin yol sorununu kökten bitirmek için mücadele ediyoruz. Bunun yanında kırsal mahallerimizin beklentilerine cevap vermek için de harekete geçtik. Bu nedenle bütün köylerimizin park gibi sosyal alanlara kavuşması için yaptığımız çalışmaların yanında taziye evleri için de projelerimizi hazırladık.”
Bölgede taziye kültürünün önemine değinen Yaman, “Bölgemizde olduğu gibi ilimizde de taziye kültürü en anlamlı şekilde yaşanmaktadır. Hemşerilerimiz hayatlarını kaybeden yakınlarına son görevlerini taziye evleri aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Biz bu kültürün hak ettiği mekânlarda yaşatılmasını istedik. İl genelinde bulunan 700 mahallemizde taziye evleri konusunda çalışmalar yaptık. Taziye evi olmayan mahallemizin kalmaması için planlamalarımızı yaptık. Kırsal mahallelerimizde yaklaşık 500 taziye evi eksikliği söz konusudur. Bazı mahallelerimizde hiç taziye evi yokken, bazılarında ise yapım aşamasında yarım kaldığını tespit ettik. Belediye olarak bu yıl içinde 300 adet taziye evini kırsal mahallerimize kazandıracağız.” dedi.