EĞİTİM Haber Girişi : 27 Mayıs 2024 18:39

Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni

Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni

2013-2014 yılında eğitim-öğretim faaliyetine başlayan Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulunda 10. Dönem mezuniyet töreni, Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından düzenlenen 2023-2024 akademik yılı mezuniyet etkinlikleri kapsamında kutlanarak okulda derece yapan öğrencilere ödülleri, Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Fazıl Emek, Müdür Yrd. Öğr. Gör. Ahmet Can Değer, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ahmet Güneri tarafından takdim edildi.

 

Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Fazıl Emek, 10. Dönem mezuniyet töreninin açılış konuşmasında; mezun olan tüm öğrenci, aileleri ve hocalarını tebrik etti.  

 

Emek, önümüzdeki yılda Dış Ticaret ve Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümlerine  ek olarak Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Kültürel Miras ve Turizm bölümleri ile eğitime devam edecek Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulunun bundan sonraki yıllarda daha çok mezunlar vereceğini dile getirdi.

 

Emek, konuşmasında mezun olan öğrencilerin geleceklerine dair son hatırlatmalarda bulunarak Filistin meselesine de bilhassa yer ayırdı.

 

Günümüz şartlarının giderek zorlaştığını, rekabetin yoğunlaştığını ve zorlu koşullarla başa çıkmanın kendini yetiştirmekten geçtiğini ifade etti. Bunun için de çok çalışmanın gerekli olduğunu ancak çalışmanın yanında ahlaklı olmanın da önemine vurgu yaptı.

 

Nitekim çalışkan ama ahlakı olmaklayan hiç bir şeyin önemi ve değerinin olmadığını söylerek konuşmasını tamamladı.