KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 24 Mayıs 2024 19:45

Nusaybin Anadolu Lisesinin tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı

Nusaybin Anadolu Lisesinin tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı

Nusaybin Anadolu Lisesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yıl sonu tiyatro etkinliği bu yıl da büyük ilgi görerek ayakta alkışlandı.

 

Yönetmenliğini Nusaybin Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Mehmet Doğan  ve Devran Aba’nın üstlendiği; oyuncularının da okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerden oluştuğu tiyatro topluluğu büyük bir coşkuyla izlendi. Hastanelerin ve hastane çalışanlarının karşılaştığı trajikomik durumları konu alan “Çook Acil Servis” adlı tiyatro hem güldürdü hem düşündürdü. Mitanni Kültür Merkezinde sergilenen oyunda “Sağlıkçıya Şiddete Hayır” mesajının yanı sıra seyirciye birçok sosyal mesaj da verildi.

 

Tiyatro gecesine Nusaybin ilçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Şube Müdürleri Abdurrahman Keleş, Cemal Alp, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, sağlıkçılar ve öğrenciler katıldı.

 

Oyunun sonunda sahnede konuşan Nusaybin ilçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin teker teker oyuncuları tebrik ederek şunları söyledi: "Oyunda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sanatın iyileştirici gücü vardır; sanatın olduğu yerde güzellikler olur.” dedi.