GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mayıs 2024 17:38

Nusaybin'de 105 Yataklı Hafızlık Kız Kur'an Kursu Temelleri Atıldı

Nusaybin'de 105 Yataklı Hafızlık Kız Kur'an Kursu Temelleri Atıldı
Nusaybin'de 105 Yataklı Hafızlık Kız Kur'an Kursu Temelleri Atıldı

Nusaybin'de 105 Yataklı Hafızlık Kız Kur'an Kursu Temelleri AtıldıNusaybin’de ilçe Müftülüğü tarafından yapılacak olan 105 yataklı, yatılı hafızlık kız Kur'an kursunun temelleri atıldı.


Mardin'in Nusaybin ilçesinde 105 yataklı, yatılı hafızlık kız Kur'an kursunun temelleri atıldı. Dicle Mahallesi'nde yapılan temel atma törenine Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Nusaybin Müftüsü Hasan Yeşildal ve ilçedeki siyasi parti temsilcileri ile kanaat önderleri katıldı.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde konuşan ilçe müftüsü Hasan Yeşildal, "Nusaybin için bu başlangıç olacak, arkasının daha güçlü geleceğine inanıyorum," dedi. 

 

Yeşildal, "Bölgemizde Mardin’de, Kızıltepe’de, Midyat’ta ve diğer ilçelerimizde buna benzer bir tane veya daha fazla örnekleri olmasına rağmen, Nusaybin’de bu başlangıç olacak ve arkasının daha güçlü geleceğine inanıyorum. Binamız iki blok olup bir tarafı Kur'an kursu, bir tarafı öğrenci yurdu olacaktır, bitişik nizam halinde. Kur'an kursu bölümünde zemin katta kafeteryamız, müdüre odamız, veli görüşme odalarımız; birinci katta ise 15 kişiden oluşan 7 tane sınıfımız; ikinci katta ise kütüphanemiz, mescidimiz, bilişim odamız, hafızlık çalışma odalarımız; ve üçüncü katta ise yemekhanemiz mevcut olacak.
 Öğrenci yurdu tarafında ise bodrum katta çocuklarımızın hafızlık dışında zaman geçirebileceği spor odamız ve aktivite salonumuz; diğer katlarımızda da 3'er kişilik banyo ve tuvaletleri içinde olan 105 yataklı yurt olacak binamız. Binamızın şu anki maliyeti 65-70 milyon civarında bir beklenti içindeyiz," dedi.

 

İlçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı, "Biz geleceğimizi gençlerimizin üzerinde inşa ediyoruz," şeklinde konuşan Kayabaşı, konuşmasına şöyle devam etti: 
"Bu yatılı hafızlık kız Kur'an kursunu o kadar önemsiyoruz ki, onun meyvelerini ilerde topladığımız zaman bu işin ne kadar önemli, bu yatırımın ne kadar mühim olduğunu yıllar sonra anlayacağız. Emin olun, yıllar sonrasını, belki de geleceğin 100 yılını inşa etmede bizim için küçük bir adım gibi görünebilir, bir bina olarak görünebilir ama inanın öyle değil. Biz geleceğimizi inşa ederken, geleceğimizi gençlerimizin üzerinde bina ediyoruz. Yavrularımızın ahlaklı, donanımlı, maneviyatı yüksek, milli ve manevi değerlerle bezenmiş bir nesil olmasında inşallah yapacağımız ve kısa sürede tamamlayacağımız Kur'an kurslarımız hayati öneme sahiptir. Bu noktada bizler bütün enerjimizi, bütün gücümüzü bir an önce bu eseri bitirmek için harcayacağız. Hem kamu olarak, hem de sivil toplum kuruluşlarımız, en önemlisi aziz Nusaybinli hemşerilerimizin desteğiyle Nusaybin’e yakışır ve gençlerimize layık muazzam bu eseri el birliğiyle tamamlayacağız. Gençlerimizin, milletimizin hizmetine sunacağız," şeklinde konuştu.

 

Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt, memleketin değerini, inancını, dini bilen, Kur'an'ı okuyan, anlayan ve yaşayan gençleri yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kurt, "Eğitim anlayışı, su aklın nuru, fen ilimleri aklın nuru, din ilimleri kalbin nurudur. İkisinin imtizacıyla kitap ortaya çıkar. Biz gençlerimizi fen ilmi noktasında en iyi şekilde yetiştirmek, hem de din ilimleri noktasında memleketin değerini, inancını, dini bilen, Kur'an'ı okuyan, anlayan, yaşayan gençleri yetiştirmek hedefiyle, gerçek eğitimin ve nitelikli gençlerin, nesillerin yetişeceğine inanıyoruz. Medeniyetimizde asırlardan bu yana bu şekilde yetiştirmiştir. İnşallah birazdan temelini atacağımız hafızlık Kur'an kursumuzun bu gençlerin yetişmesine vesile olacağını temenni ediyoruz, dua ediyoruz," dedi.

 

Program, Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen'in duası sonrası hafızlık kız Kur'an kursunun temelinin atılmasıyla sona erdi.