Nusaybin’de devlet yatırımlarının yanı sıra hayırseverler tarafından yapılan eğitim yatırımları sayesinde ilçenin eğitim seviyesi her geçen gün yükselmeye devam ediyor.
Hayırseverlerin desteğiyle daha önce yapımı tamamlanan Üçköy Hanna Çil İlkokulu, Gedikhane Hacı Beşir-Hacı Vesile Aktaş İlkokulu, Yolbilen Ömer Özel İlkokulu, Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi ve Muzaffer Hacoğlu İlkokulu gibi eğitim kurumlarına bir yenisi daha ekleniyor.
İlçede 12 derslikli Seyit Mehmet Nezir Bilgin İlkokulu’nun temel kazma çalışmaları dualar eşliğinde başladı. Bilgin Ailesi tarafından ilçenin Fırat Mahallesi’nde inşa edilecek okulun temel atma töreni, Nusaybin Kaymakamı Evren Çakır, Mardin İl Millî Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, İlçe Millî Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Kaymakam Evren Çakır, ilçeye kazandırılacak bu önemli eğitim kurumuna katkılarından dolayı hayırsever iş insanı Cazım Bilgin’e teşekkür etti. Eğitime yapılan yatırımların Nusaybinli öğrenciler ve eğitim camiası için büyük bir kazanım olduğunu belirten Kaymakam Çakır, hayırseverlerin desteklerinin önemine vurgu yaptı.
İl Millî Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Ümit Çetin de törende yaptıkları konuşmalarda, hayırsever Bilgin Ailesine teşekkür ederek, ilçede eğitime verilen desteğin artarak devam etmesini temenni ettiler.
Nusaybin’de eğitim yatırımları, devlet ve hayırseverlerin katkılarıyla hız kesmeden devam ediyor.





