EĞİTİM Haber Girişi : 24 Kasım 2023 15:06

Nusaybin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Nusaybin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Nusaybin'de çeşitli programlar düzenlendi.
İlk programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Büstüne çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonran burdaki tören sona erdi.

 

Halk Eğitimi Merkezinde yapılan programda ise, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, "Bu güzel günde bu değerli vakitlerinizi bizlere ayırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Çok değerli, şerefli ve ideal bir meslek olan öğretmenlik mesleğini yapmanın gururuyla sizleri selamlıyorum" dedi.

 

Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmenlik" ünvanının verildiği 24 Kasım Günü, ülkemizde 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü;

 

"Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Her gününü, her anını çocukların geleceği için değerlendirebilen başka hiçbir meslek yoktur.  
Öğretmen, sadece öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmaz, bilginin yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlar. Milletini seven, değerlerine, geçmişine bağlı, gelecekten ümitli nesillerin yetişmesi; öğretmenlerimiz sayesinde mümkün olacaktır. 
Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıma hedefi ile bu yola aklını ve gönlünü koyan, geceyi gündüze eş tutan, sürekli gelişime açık olan ve her gün yeni bir şeyler öğrenmeye azmeden öğretmenlerimiz, milletimizin geleceğini tayin edecektir. 
Türkiyemizin Güçlü Yüzyılı inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamik, açık fikirli, üretken, aynı zamanda da sorumlu fertler olarak yetiştirilmesinde eğitimcilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. 
Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Öğrencilerimizi bilgiyle donatırken; onları vicdanlı ve değerlerine bağlı bireyler olarak da yetiştirmeliyiz. Milli ve manevi değerlerimizi; vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini vermeliyiz.  
Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Ayrıca yıllarca hizmet ederek emek veren, birçok öğrencimize umut olan emekli öğretmenlerimize de yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. 
Değerli Öğretmenlerimiz; 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutlar, saygı ve sevgilerimle hepinizi selamlıyor ve başarılar diliyorum."

 

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, genç öğretmenler adına konuşma yapıldı.
Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinden sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, emekli olan Öğretmenler İbrahim Tavşan ve Abdurrahman Kök'e Hizmet Şeref Belgesi ile Plaket Takdim ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

 

ÖĞRETMENLERİN MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ
Nusaybin'de yapılan resmi törenlerden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve beraberindekiler, 6 Ocak 1992 tarihinde şehit olan öğretmen İbrahim Kızma ve 12 Haziran 2021 tarihinde trafik kazasında Büşra Yıldız ile birlikte trafik kazasında hayatını kaybeden Suzan Basın'ın mezarlarını ziyaret ettiler.

Burada dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra öğretmenler mezarlıktan ayrıldı.