SPOR Haber Girişi : 11 Eylül 2023 17:49

Nusaybin'de 28 bin 625 öğrenci ders başı yaptı

Nusaybin'de 28 bin 625 öğrenci ders başı yaptı

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim yılının başlaması nedeniyle Nusaybin'de 110 okulda 28 bin 625 öğrenci ve Bin 575 öğretmenimiz ders başı yaptı.

 

Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin'in katıldığı ilk ders programı, ilçede yıllardır özlemi duyulan Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesinde gerçekleştirildi. Yeni açılan okulu kazanan öğrenciler ve ilk defa atandıkları okulda görev yapacak öğretmen ile idareciler, okul avlusunda yapılan törenden sonra eğitim öğretime başladı.

 

Bayrak töreni sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, yaz tatilinde sonra kendilerinin de öğrenciler gibi eğitim - öğretime başlamanın heyecanı yaşadıklarını dile getirdi.

 

Yeni bir yıl ile birlikte yeni umutlar, yeni başarılar için var güçleriyle çalışacaklarını bildiren Milli Eğitim Müdürü Çetin şöyle konuştu;

 

"Devletimiz ve hükümetimizin destekleriyle ilçemizde bugün itibariyle fiziki olarak en modern eğitim binalarına kavuştuk. Eğitim kadromuz da bugün yüzde 95'in üzerine çıktı. Bizi şuanda bekleyen en önemli hedefimiz geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da başarımızı artırmaktır. Bugün hayırsever Çelik ailemiz tarafından ilçemize kazandırılan Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi okulumuzda yeni bir heyecan yaşıyoruz. LGS'de Türkiye birincisi olmuş öğrencilerimiz bugün bu okulumuzda eğitim öğretime başlıyor. Fen Lisemiz, İmam Hatip Proje okulumuz ve Anadolu Lisemizle LGS'de olduğu gibi Üniversiyte sınavların Türkiye dereceleri almayı hedefliyoruz. Bugün değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve kıymetli velilerimizin ilk gün heyecanına ortak olduk. Yeni eğitim - öğretim yılının hepimiz için başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum."