EĞİTİM Haber Girişi : 09 Haziran 2024 19:10

Nusaybin'de 3'üncü kez yapılan YKS, başarılı bir şekilde tamamlandı

Nusaybin'de 3'üncü kez yapılan YKS, başarılı bir şekilde tamamlandı

Nusaybin'de ÖSYM tarafından yapılan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 08.06.2024 Cumartesi ve 09.06.2024 Pazar günleri Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumları ile tamamlandı bonus veren casino siteleri

 

Nusaybin ÖSYM İlçe Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Fazıl Emek, "Nusaybin'de bu yıl 3. sü yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS), sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini; Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuna 24 okulda, 6.010 adayın; Pazar Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumuna 19 okulda, 4.345 adayın ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumuna 3 okulda, 331 adayın girdiğini ifade etti.

 

Emek, Sınavın, Nusaybin ÖSYM İlçe Koordinasyon Merkezinden ve ÖSYM Sınav Uygulama Yönergesine göre yürütüldüğünü belirtti. Sınav sürecinin eksiksiz olarak yerine getirilmesinde destek veren başta Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı olmak üzere, sınavın güvenli bir şekilde yapılmasında her türlü önlemi alan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına, ayrıca sınavın yapıldığı okulların sınava hazır ve uygun hale getirilmesini sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.