GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ocak 2018 07:23

Nusaybin’de Dünya Gümrük Günü kutlandı

Nusaybin’de Dünya Gümrük Günü kutlandı
Dünya Gümrük Günü nedeniyle Nusaybin Sınırı Kapısında tören yapıldı.
Dünya Gümrük Günü nedeniyle Nusaybin Sınırı Kapısında tören yapıldı.
Tören, Nusaybin Gümrük Müdürü Celal Çinpolat'ın Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda sonra İstiklal Marşı okundu.
Törenden sonra Nusaybin Gümrük Müdürü Celal Çinpolat, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Mustafa Can Turaç ve Gümrük Müdürlüğü personeli sürücülere çikolata ikram ederek Dünya Gümrük Günü ve Gümrüğün önemi hakkında bilgi verdi.
Törenden sonra Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ziyaret edileceği açıklandı.

“Dünya Gümrük Günü
Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu ve halen 180 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütü'nün (DGÖ) temelini oluşturan Gümrük İşbirliği Konseyi Sözleşmesi Türkiye'nin de aralarında olduğu kurucu üyeler tarafından 1950 yılında imzalanmış ve 1952 yılında yürürlüğe girmiştir. Anılan Konsey ilk toplantısını 26 Ocak 1953 tarihinde 17 ülkenin katılımıyla Brüksel'de gerçekleştirilmiştir.
Bu çerçevede; Örgütün ilk toplantısını yaptığı 26 Ocak günü, üye ülkelerde ve DGÖ merkezinde "Dünya Gümrük Günü" olarak belirlenmiştir.26 Ocak Dünya Gümrük Günü, her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanmakta olup, 2018 yılı ve özellikle 26 Ocak Dünya Günü için "Ekonomik Kalkınma için Güvenli Bir İş Ortamı" sloganı belirlenmiştir.”