EĞİTİM Haber Girişi : 11 Mayıs 2012 08:38

Nusaybin'de 'Eğitimde dönüşüm adımları' paneli

Nusaybin'de 'Eğitimde dönüşüm adımları' paneli
Eğitim-sen Mardin'in Nusaybin ilçesi temsilciliği 4+4+4 eğitim sistemi hakkında öğretmenlere yönelik bilgilendirme paneli düzenledi.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Eğitim-sen Mardin'in Nusaybin ilçesi temsilciliği 4+4+4 eğitim sistemi hakkında öğretmenlere yönelik bilgilendirme paneli düzenledi.

Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Eğitimde dönüşümün adımları' paneli Eğitim uzmanı İlker Akcasoy tarafından verildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Eğitim-sen kadın sekreteri Beyhan Onay, 4+4+4 eğitim sisteminin tartışılmadan yasallaştığını söyledi. Öğretmenlerin yeni sistem hakkında bilgi sahibi olması için Eğitim-sen merkezinden Eğitim uzmanı talep ettiklerini kaydetti.

Daha sonra konuşan Eğitim uzmanı İlker Akcasoy, 4+4+4 eğitim sistemiyle öğretmenlere yeni angarya işler çıkarırken emekçileri de güvencesizletirdiğini söyledi.

Eğitimde yaşanan dönüşüm sürecini eğitimin ticarileştirilmesi ve dinselleştirilmesi, eğitimde hizmet algısında yaşanan değişim ve kadrolu istihdamdan güvencesiliğe geçiş olarak açıklayan Akcasoy şöyle konuştu;
"AKP kendi döneminde eğitime eğitime ayırdığı bütçeyi artırdım düyor. Ancak yatırımlara baktığımızda öyle olmadığını görüyorsunuz. Milli Eğitim bakanlığı bünyesinde 145 bin hizmetli açığı bulunuyor. MEB bu açığı Okul Aile Birliği üzerinde taşeronlaştırarak bitiriyor. Eğitimimiz gider ticarileşiyor. Ticarileştirme adımlarını şu şekilde açıklayabiliriz: MEB bütçesinin büyük bölümü zorunlu ihtiyaçlara ayrılıyor. Eğitim yatırımlarına ayrılan pay her yıl düşüyor. Öğrencilerden çeşitli adlar altında para toplanıyor. Okul Aile Birlikleri etkin hale getiriliyor. Okulda kar-zarar hesabıyla, tıpkı piyasada faaliyet gösteren şirketler gibi işletilmeye başlandı. Okullar ve üniversitelere her yönüyle birer ticarethaneye dönüştürüldü."

Eğitim uzmanı Akcasoy panelin sonunda öğretmenlerin merak ettiği soruları cevaplandırdı.

Panelel Kesk Disiplin kurulu üyesi Gürbüz Demir, Eğitim-sen baş temsilcisi Abdullah Gökçe ve öğretmenler katıldı.